foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Ajuntament d’Alcoi reparteix una mostra dels Kits Ciutadans

Huit centres educatius iniciaran la fase de proves al mes de setembre, una vegada s'hagen fet els ajustos necessaris. La iniciativa té com a objectiu promocionar i difondre la tecnologia emergent al ciutadà i a la comunitat educativa en tots els nivells

L’Ajuntament d’Alcoi ha repartit una mostra dels tres Kits Ciutadans disponibles en huit centres educatius de la ciutat amb l’objectiu de que el professorat puga testar-lo i suggerir millores, perquè així, a partir de setembre l’alumnat puga treballar-ho a les aules.

Aquest Kit té com a objectiu acostar, promocionar i difondre la tecnologia emergent al ciutadà i a la comunitat educativa de tots els nivells, i està format per un paquet de sensors i una maquinària de fàcil instal·lació i configuració amb la qual poden connectar-se a la xarxa municipal.

Els col·legis podran triar entre tres tipus de kits: Kit Mediambiental, Kit Qualitat Aire Interior, i Kit de Cooperació Social. Tots ells de fàcil muntatge i dissenyats per a poder ser manipulats, experimentar i aprendre de manera senzilla i pràctica. El projecte es completa amb una web on es reben les dades en temps real i que l’usuari pot consultar a través d’una clau. A més a més, també hi haurà una plataforma de contingut formatiu on s’explicarà el funcionament dels diferents dispositius i, per una altra, compta amb una guia didàctica d’activitats.

Els centres educatius que estiguen interessats en participar poden triar el kit que desitgen i sol·licitar durant quin període de temps l’utilitzaran: un trimestre, dos, o tot el curs. Així, el professorat podrà treballar de manera transversal amb aquesta eina en matèries com Coneixement del Medi, Tecnologia o Matemàtiques, aportant dades reals, experimentant, muntant i desmuntant.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha comentat que: “L’objectiu d’aquest projecte és acostar la tecnologia emergent a la ciutadania, especialment a aquells sectors de la població que no tenen un accés directe a ella. Volem que s’impliquen, que aprenguen i es divertisquen, però també, que entre tots contribuïm a captar dades per a aplicar-los en monitoratge ambiental”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *