foradia cdturisme

Alumnes d’Alcoi proposen al Ple, amb èxit, mesures per a fomentar el reciclatge

• El Ple de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat per unanimitat diferents propostes dels alumnes del CEIP Sant Vicent, l’IES Andreu Sempere i l’IES Pare Vitòria • Es demostra la sensibilitat dels més jóvens pels problemes mediambientals, una assignatura que té pendent d'aprovar, abans que siga massa tard, la nostra societat

El Ple de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat per unanimitat diferents propostes dels alumnes del CEIP Sant Vicent, l’IES Andreu Sempere i l’IES Pare Vitòria. Totes les propostes estan relacionades amb el reciclatge, el bon ús dels recursos i la brossa i la consciència social en aquests àmbits.

Les actuacions que s’han aprovat són les següents: cura de la qualitat de l’aigua; fomentar l’ús de bosses sostenibles als comerços; promoure la compra a granel; reutilització de gots en activitats festives municipals; ampliació del nombre de papereres en activitats festives municipals; fomentar la reutilització dels envasos; creació d’un segell o distintiu per als comerços sostenibles; visita per part dels escolars a la planta de reciclatge de Xixona; posada en funcionament de màquines de reciclatge a diversos punts estratègics de la ciutat; i senyalar el dia 5 de juny com el dia ‘Desplastifica’t’ a la ciutat amb motiu del Dia Internacional del Medi Ambient.

A aquestes actuacions, s’afegeix l’aprovació de la realització de campanyes de sensibilització i consciència social i mediambiental. Les campanyes estarien formades per cartells i infografies als espais de la ciutat, xarrades temàtiques obertes a la ciutadania i campanyes cíviques de voluntariat per a fomentar la neteja dels espais naturals.

L’aprovació d’aquestes propostes denota la sensibilitat dels més jóvens, i dels centres educatius, pels problemes mediambientals, una assignatura que té pendent d’aprovar, abans que siga massa tard, la nostra societat. Per altra banda, els alumnes i els centres educatius demostren també la seua capacitat a l’hora de participar i influir en els espais públics; i la capacitat de les institucions públiques d’escoltar la seua veu.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *