foradia subscriutegrat

La Carrasca i el TSJ valoren negativament l’actuació de l’Ajuntament d’Alcoi en el procés de La Rosaleda

La colla ecologista demana al govern municipal que complisca la sentència i tramite l'expedient intern sobre les possibles responsabilitats econòmiques dels que van aprovar aquesta obra il·legal. Per la seua part, l'última resolució del Tribunal Superior de Justícia ha ordenat la restauració de la zona verda en el termini màxim d'un any

El Tribunal Superior de Justícia ha contestat al recurs que va presentar l’Ajuntament d’Alcoi sobre el termini per a executar la sentència que obliga a reposar el jardí de ‘La Rosaleda’. Tal com indiquen des de la Colla Ecologista La Carrasca, la Sala Contenciosa Administrativa ha indicat que: “poques voltes s’ha trobat amb un incompliment tan greu de l’obligació constitucional d’executar una sentència (que és ferma des de l’any 2007) i, fins i tot, considera que el Govern Municipal ha acatat els seus mandats sense sinceritat, és a dir, que l’ha desobeït de la manera dissimulada”.

I és que el Tribunal diu: “Ja vam fer menció a la data de la sentència, i recordem que és de 2007. No és necessari fer ressenya dels múltiples actes dictats per aquesta Sala i Secció en execució de sentència des d’aquell moment. Poques vegades ens topem amb un incompliment tan greu de les previsions dels articles 117.3 i 118 de la Constitució Espanyola” i continua dient que: “L’Ajuntament és el que deu instrumentar l’execució en el plaç d’un any, i no al contrari, aparentar que s’executa la sentència. El que s’ha constatat fins ara des d’aquell 2007, és la desobediència dissimulada per part de l’Ajuntament”. “El consistori té mitjans i els remeis per a complir la sentència. Sempre que no configure les ofertes de les obres de tal forma que no siguen assumibles pels possibles contractistes. Per la resta, en el termini d’un any s’haurà de contar des de la data del present auto” argumenten.

El TSJ també adverteix que poden haver-hi multes a l’alcalde i al regidor d’Urbanisme, i que la sala no admetrà maniobres de substitució de responsabilitat, ja que es comunicaria al Ministeri Fiscal com a possible delicte de malversació fet pels que estan directament involucrats com pels funcionaris que han participat en aquest frau, a més del delicte de desobediència.

Des de la colla ecologista recorden que la licitació de les obres de restauració va quedar deserta perquè “el govern municipal es va negar a actualitzar els preus, segons li demanava La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi, i malgrat que altres obres municipals importants ja s’havien quedat sense ofertes pel mateix motiu. Per això ara el Tribunal exigeix licitacions assumibles pels possibles contractistes”.

Per culpa d’aquestes dilatacions a l’hora de dur endavant el projecte, aquest s’ha encarit de forma significativa tal com asseguren els de La Carrasca: “El projecte es va rebre i es va pagar durant l’estiu de l’any 2021, però l’anunci de la licitació de l’obra no es va publicar fins al 28-12-2022 quan, després de tants mesos d’inactivitat, els preus ja estaven desfasats. El resultat d’això és que el pressupost de l’obra, amb l’IVA inclòs, ha passat de 2.268.513 euros a 4.810.571 euros”.

La Carrasca demana que no hi haja més retards en l’execució de la sentència, i reclama al govern municipal que complisca el seu compromís sobre la tramitació d’un expedient intern sobre la possible exigència de responsabilitats econòmiques als qui van aprovar una obra que, segons va sentenciar el Tribunal Superior de Justícia, conculcava la legalitat de forma clara i palmària.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *