foradia subscriutegrat

La dansa és la protagonista de les festes d’estiu de Bocairent

Durant el mes de juliol ja s'han anat fent alguns actes, però els dies grans d'aquesta festa en honor a Sant Agustí començaran a partir del 15 d'Agost

A banda de les festes de Moros i Cristians de Sant Blai que se celebren a principis d’any, Bocairent té una segona festivitat que se celebra durant l’estiu. Es tracta de les festes en honor a Sant Agustí. Maria del Mar Sanchis Molina, regidora de Festes que s’estrena en el càrrec, ens ha estat explicant com viu el poble aquests dies tan importants de festes, on la dansà és una de les grans protagonistes, i que a més a més, des de l’any 2022, va ser declarada Bé d’Interés Cultural, un reconeixement que ha donat més prestigi a aquesta tradició de la localitat de la Vall d’Albaida.

En el mes de juliol el municipi ja s’ha estat preparant per a les festes amb multitud d’actes com el curset de danses, la presentació de programa i el cartell, la proclamació dels actes festers d’enguany, diferents cercaviles, o la Festa de la Flor, on ja participa la Clavariessa Major amb la seua Cort d’Honor.

A partir del 15 d’agost és quan comencen els dies grans de la festa amb les dansetes totes les nits, fins al dia 21 d’agost, quan se celebra el dia de Sant Agustí solidari, on es fa una recollida d’aliments per a donar-los a Creu Roja de Banyeres de Mariola. El dia 22 serà el dia de la cavalcada, on participaran els tradicionals Cabolos de Bocairent, i es podrà veure una desfilada plena de carrosses, bon ambient, i música de la mà del Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub, la Societat Musical Vila de Bocairent i l’Associació Unió Musical de Bocairent. Aquest dia finalitzarà amb un castell de focs d’artifici, i amb una gran nit de festa amb l’orquestra ‘La Pato’.

El dimecres 23, 24, i 25 d’agost continuaran seran les nits de danses, i es faran altres activitats com cucanyes i corredors, contacontes, la carrera de la dona, o el volteig general de campanes amb coets.

L’últim dia d’aquestes festes, el dilluns 28 d’agost, serà la Festivitat del pare Sant Agustí. El dia començarà amb una gran diana amenitzada per l’Associació Unió Musical de Bocairent, i donarà pas a una missa que finalitzarà amb una gran mascletà. A la vesprada serà el torn del concert extraordinari del dia de Sant Agustí, i seguidament es durà a terme una processó. Les festes s’acomiadaran fins al pròxim anys amb l’ofrena de flors i el cant dels gojos i el bes de la relíquia.

Per a Maria del Mar Sanchis aquest és el primer any com a regidora, i segons ha confessat ho viurà de manera diferent: “És el meu primer acte com a regidora i, per tant, aquestes festes seran un poc diferents, tot serà novetat. Soc de Bocairent, i balle les danses, però, no serà igual anar a ballar, que estar allí ajudant a l’organització, ja que tot el treball ho fan des de la Junta de Majorals“.

La nova edil convida a la gent de les localitats veïnes a conéixer i gaudir d’aquestes tradicions de Bocairent: “En la cavalcada veuran els tradicionals Cabolos i les carrosses que es preparen, i com no, les danses, que és una de les tradicions més boniques del poble“.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *