foradia subscriutegrat

Pepe Azorín: Mestre volumètric de cossos en el seu art

Nascut a Iecla l'any 1939 establit en Alacant des que es va llicenciar i amb una trajectòria artística de grans dimensions, ens trobem davant d'un dels artistes traçables i evocadors del significat mateix de dibuix i tota la seua projecció a les seues obres

Es va llicenciar en Belles Arts a l’Escola Superior de Sant Carles de València el 1960. A més, la seua obra artística, centrada especialment en l’estudi i el tractament volumètric de formes humanes i vegetals, amb un llenguatge plàstic molt singular, ha estat objecte d’estudis i publicacions, i és present a museus espanyols i estrangers.

Membre fundador i president del Col·lectiu d’Artistes Plàstics del País Valencià a Alacant. Membre del Museu d’Art Contemporani d’Elx, sempre intenta centrar la seua obra en realitzar formes humanes i vegetals com hem comentat anteriorment i és per això que ha realitzat deu escultures públiques, entre aquestes i una de les més importants, la mà Dibuixar l’espai de la Universitat d’Alacant, a més d’altres tres a Elx, Les mans de Sant Joan del Misteri de 16 m metres d’alçada, i vuit més situades a Elx i Sant Joan entre altres llocs.

A la seua obra destaca l’especial tractament volumètric dels cossos, tret que interessa subratllar en la mesura que, juntament amb altres constants, roman com a nota característica de la seua obra al llarg de tota la seua trajectòria, posada de manifest en els seus dibuixos, en la seua obra pintura, a la seua obra gràfica i les seues escultures. Els seus dibuixos transmeten alhora que vigor, impacte ja que aquestes mans tan reals semblen ser el suport de tot element que es trobe al voltant; són el gran fonament de l’art a les seues obres; aquestes juntament amb la natura es mostren molt relacionades, ja que totes dues a l’obra apareixen com a suport de la vida; totes dues són essencials per a l’ésser humà.

Obres que mostren l’impressionant tractament volumètric d’Azorín, com passa en veure els grans llenços de l’exposició, i el lligam amb Elx. En definitiva, un dibuix singular que ha estat fruit d’estudi, fàcilment reconeixible per ser tan característic de l’alacantí i, sobretot, contemporani i molt expressiu.

Fondament arrelat a la seua terra, ha mostrat la seua obra i realitzat exposicions a Noruega, Finlàndia, Itàlia, Buenos Aires, Sao Paulo, Museu d’Art contemporani de Madrid, Mèxic, Palau de Congressos de Barcelona, quatre a Suècia, setze a França incloent el Gran Palais de París, Miami, El Caire, Nova York, etc. que sumen més de vuit-centes exposicions personals i col·lectives a Espanya i l’estranger.

Sense cap dubte, ens trobem davant d’un dels majors exponents de naturalitat a l’hora de representar les seues obres a més de tractes amb absoluta delicadesa mostrant gran culte i saviesa davant dels dots artístics i fent-lo coneixedor dels que és; mestre volumètric de cossos en el seu art.

Font: Yolanda Murcia i Mateo Gamón./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *