foradia pressupostparticipatiualcoi

Visites teatralitzades per completar l’experiència a la Fira de Tots Sants de Cocentaina

Les visites, que ja es poden reservar, se celebraran tots els dissabtes i diumenges des del dia 30 de setembre al 29 d'octubre. Aquesta serà la primera vegada que es fan i la intenció és que els i les assistents coneguen els detalls més desapercebuts del certamen, i poder conéixer de primera mà les novetats de l'edició d'enguany

L’organització de la Fira de Tots Sants de Cocentaina ha anunciat que enguany s’incorporarà una nova experiència per a totes les persones que vulguen conéixer de primera mà la història i l’encant d’aquesta Fira. Les visites es faran els dissabtes i diumenges des del dia 30 de setembre, i fins al 29 d’octubre, a partir de les 11h, seran dinamitzades pel guia turístic contestà, Quique Camallonga. A més a més, es comptarà amb la participació de L’Espardenya Teatre, que s’encarregarà de la part lúdica de l’activitat.

En l’itinerari els participants podran explorar els llocs més emblemàtics de la Fira, com el Palau Comtal, el Pla de la Font, l’Església de Santa Maria, la placeta dels Apòstols, el mercat municipal, el Raval, o el Teular. També es donarà informació tècnica proporcionada pel guia amb la participació del joglar, qui aportarà una perspectiva teatralitzada i única.

Aquestes visites tenen com a objectiu donar una visió més profunda de la història i la importància de la Fira de Tots Sants, que és el certamen comercial més antic del País Valencià. A banda, els assistents, podran descobrir algunes de les novetats de l’edició d’enguany.

Segons ha afirmat Marcela Richart, regidora de Fira, “aquestes visites ens permetran compartir la riquesa històrica i cultural de la nostra fira amb el veïnat i visitants, I al mateix temps, promocionar la nostra volguda Fira. Per a l’equip de Fira és molt important continuar incorporant millores i novetats al certamen, però, sempre sense perdre de vista tots aquells detalls que fan especial a la Fira i la connecten amb el poble. Pensem que aquestes visites, especialment per als veïns i veïnes, poden ser molt enriquidores i poden fomentar i enfortir encara més eixe lligam que tant el poble de Cocentaina com la resta de la comarca té amb la Fira de Tots Sants”.

Les visites seran gratuïtes, però per tal d’assistir s’haurà de fer reserva prèvia, ja que l’aforament màxim és de 25 persones. Les reserves ja es poden fer mitjançant el telèfon 649539665, o al correu electrònic visitesguiades@firadecocentaina.org. S’haurà d’indicar el nombre de persones que acudiran per reserva.

Des de l’organització també es prepararan visites als dies de menys afluència de Fira, que podrien ser el 2 o 3 de novembre. En aquests dies podran anar estudiants, persones jubilades, associacions, o escoles.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *