foradia pressupostparticipatiualcoi

Gandia celebrarà la Setmana Europea de la Mobilitat

Aquesta edició, que se celebrarà del 18 al 23 de setembre, tindrà com a lema 'Estalvia energia'. L'objectiu d'enguany és conscienciar a la ciutadania a evitar l'ús irracional del cotxe i promocionar accions a favor del transport públic i vehicles més sostenibles

Des del dilluns 18 fins al 23 de setembre, Gandia estarà commemorant la Setmana Europea per la Mobilitat. La campanya té com a objectiu conscienciar a la ciutadania per a evitar l’ús irracional del cotxe, el seu impacte en el nostre entorn i promocionar accions a favor del transport públic i vehicles més sostenibles. Es tracta d’una iniciativa europea a la qual Gandia s’uneix un any més mitjançant una carta d’adhesió. El lema que s’ha escollit enguany és ‘Estalvia energia’ i té com a objectius la conscienciació de la ciutadania a l’hora de fer un ús del transport menys contaminant.

Durant aquesta setmana es farà una programació en la qual podem trobar activitats com el tancament entre setmana dels vials públics immediats d’alguns centres educatius durant l’entrada i eixida dels xiquets i xiquetes a escola, o el Plenari per la Mobilitat que se celebrarà el dimecres 20 perquè els més menuts exposen les seus iniciatives al govern.

El dia 22, amb motiu de la celebració del Dia Mundial Sense Automòbil, es restringirà l’accés al Centre Històric per als automòbils a excepció dels veïns mentre que l’Urbanet serà gratuït durant aquest dia.Finalment, també es contempla un programa paral·lel dirigit a tots els centres escolars per a conscienciar als més menuts i arribar als més majors a través d’ells. Entre altres accions, el divendres 22 tindrà lloc la III Revolta Escolar a les 12:30 hores a la porta de les escoles amb la finalitat és reivindicar un espai lliure i segur on poder moure’s.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *