foradia pressupostparticipatiualcoi

Ximo Gadea i Moisés Gil protagonistes de la Fira de Tots Sants

Ells seran els encarregats de llegir el Privilegi de Fira el dia de la inauguració i de fer el cartell d'aquesta 677 edició , respectivament

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ha anunciat qui seran les persones de posar veu i imatges a aquesta edició, la 677, de l’esdeveniment més important que se celebra a Cocentaina. Ximo Gadea i Moisés Gil han sigut les persones escollides per a enguany. Gadea s’encarregarà de llegir el Privilegi el dia de la inauguració, mentre que Gil elaborarà el cartell.

Pel que fa al text del Privilegi, és un text de l’any 1346, on s’explica com el Rei Pere IV va atorgar a la Vila de Cocentaina el permís per a celebrar una Fira comercial i gaudir de la seguretat pertinent per a acollir a venedors i compradors. La lectura es fa des del balcó del Palau Comtal, amb el Pla de gom a gom i acompanyat per diferents autoritats, i a partir d’eixe moment es fa la inauguració oficial de la Fira. L’acte se celebrarà el dia 1 de novembre. 

Gadea va nàixer a Cocentaina en l’any 1981, i és magistrat en l’Audiència Nacional des de 2020. Amb una extensa trajectòria com a docent, i la seua participació en investigacions de renom de l’Audiència Nacional, que tenen a veure amb terrorisme, corrupció, o tràfic de drogues, Ximo Gadea és considerat una figura destacada en el camp de la justícia.

Per altra banda, Moisès Gil, encarregat de fer el cartell, que ha afirmat que l’ha motivat a fer aquesta obra, ja que el símbol del cavall compleix 50 anys, i és un distintiu més que reconegut d’aquest esdeveniment. Gil ha afirmat que la seua intenció és transmetre una visió actualitzada i reinterpretada d’aquest cavall i de la seua roda, i que utilitzarà el volum, la tridimensionalitat i l’espai. En la carrera de l’autor hi ha premis de prestigi, i ha portat la seua obra a museus i col·leccions privades d’Espanya, Alemanya i Estats Units.

Ells dos seran els protagonistes de l’acte de presentació oficial de la Fira, que se celebrarà el divendres 29 de setembre al Pati d’Armes del Palau Comtal. El cartell, a més a més, es descobrirà durant aquest esdeveniment, i el lector del Privilegi es dirigirà al poble contestà per primera vegada abans del seu gran dia.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *