foradia subscriutegrat

Xàtiva fomenta el valencià amb la campanya ‘Llig en valencià’

Totes les persones que facen préstecs a la Biblioteca de llibres en valencià rebran de regal una llibreta amb la imatge de Felip V cap per avall, un dels símbols de la localitat

La Regidoria de Política Lingüística de Xàtiva, i la Regidoria de Biblioteca, han llançat la segona edició de la campanya de dinamització lingüística, titulada ‘Llig en valencià’. La iniciativa consisteix a donar un obsequi a totes les persones que facen préstecs d’un o més llibres en valencià a la biblioteca municipal. El regal serà una llibreta amb la imatge de Felip V cap per avall, formada amb les paraules característiques del valencià de Xàtiva, en forma de cal·ligrama.

Els lectors podran aprofitar-se d’aquesta campanya des del dimarts 26 de setembre, dia en el qual s’ha commemorat el Dia Europeu de les Llengües, i podran ser lectors infantils i adults.

La proposta té com a objectiu potenciar la lectura de llibres en valencià, que segons les dades dels préstecs de la Biblioteca, són sols el 25% dels que es realitzen.

Alfred Boluda, regidor de Política Lingüística, ha expressat que: “Aquesta segona edició de la campanya ‘Llig en valencià’ és la confirmació que es tracta d’una magnífica proposta en la qual es promou la lectura de llibres i alhora es potencia el valencià, i ho fa mitjançant una imatge icònica que forma part del nostre referent cultural”.

Lola Terreta ha sigut la dissenyadora d’aquesta imatge, en la qual es poden llegir paraules i expressions característiques de la localitat, i que juntes dibuixen cap per avall a Felip V. Entre elles podem llegir cosconelles, caramull, socarrats, trapatroles, arnadí i moltes més.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *