foradia subscriutegrat

Entrevista a ‘Tankats’ grup de rock valencià

• Entrevistem a Tankats, un nou grup musical compost per vuit jóvens alcoians, d’una mitjana d’edat de dinou anys. La seua aventura musical junts va començar en 2012 en un tancament de l’institut contra les retallades del govern. Per aquesta raó la seva música està molt lligada a la reivindicació pública amb cançons d’estil mestís com reggae, punk, rock, ska, rap... entre les quals predominen les lletres de crítica social reivindicativa.

Al llarg de la història, Alcoi ha demostrat ser un cresol cultural de bona qualitat, ha destacat per donar a llum a bons artistes: escriptors com Juan Gil Albert, pintors com Emilio Sala, actors com Xavi Castillo, músics com Ovidi Montllor… En l’actualitat l’efervescència cultural alcoiana no deixa de ser important. Avui volem parlar amb un grup de jóvens músics, Tankats.

 Tankats és un grup musical compost per vuit jóvens alcoians, d’una mitjana d’edat de dinou anys: David (cantant), Ferran (cantant i dolçaina), Edu (violí I veu), Sergi (guitarra), Alonso (bateria), Isaac, guitarra rítmica i cors, Jordi Juan (pianista), i Carles (baixista suplent). Tots ells es coneixien, més o menys, encara que siga a soles de vista, de l’institut.

 “Ara la gent que s’estima  el seu territori està obrint els ulls”

Però va ser en 2012, en un tancament de l’institut organitzat contra les retallades del govern, quan van començar a recórrer la seua aventura musical junts. Allí cadascú es va endur el seu instrument per tal de fer l’estona reivindicativa més agradable. Van improvisar algunes cançons de referents musicals que comparteixen, com ara: Aspencat, Obrint Pas, La Gossa Sorda, Ovidi Montllor…

Així es van adonar que compartien una passió. També es van adonar d’això els seus professors, els quals, el mateix dia del tancament van manifestar el seu reconeixement als músics i els van animar per tal de fer un concert públic. El seu primer concert. En un més van preparar-se més de quinze versions de cançons dels seus grups referents. Segons ens comenten, al seu primer concert, “van sonar mal, però ens ho vam passar molt bé”.

Nova promesa del Rock valencià a Alcoi./lesmuntanyes.com

Des de llavors, de local d’assaig en local d’assaig, van anar agafant experiència i perfeccionant el seu so. Fins que van anar a parar a La Nave de Max, una associació musical que ofereix tota mena de facilitats als grups musicals, entre ells, el més apressant: un lloc on poder assajar i organitzar concerts.

Un dia, els van tocar per a fer un concert, des de llavors fins ara, no han parat de tocar, com a mínim un concert mensual, sempre ple de gent jove que no pot resistir la temptació de ballar les seues enèrgiques i animades cançons d’estil mestís (reggae, punk, rock, ska, rap…) entre les quals predominen les lletres de crítica social reivindicativa.

I és que és inevitable que Tankats, un grup que va nàixer a una reivindicació pública, siga sensible a les necessitats de la societat. Encara que cadascú té la seua pròpia ideologia, comparteixen un diagnòstic polític (que està arribant el fi de l’alternança en el govern de dos partits majoritaris) i una actitud de vocació de treball per un món millor. Segons ens comenten “al País Valencià, durant els últims anys no s’han fet les coses bé; però ara pareix que la gent que s’estima el seu territori està obrint els ulls”.

En l’actualitat, segons ens comenten, ara que comencen a eixir-los lletres i les cançons més bones i menys forçades, Tankats està en fase de deixar de fer progressivament versions de cançons d’altres grups per a tocar més les seues cançons pròpies.

Malgrat les dificultats actuals per a viure de la música, segons ells, el nivell musical que es produeix avui dia al País Valencià està pujant constantment. I podem dir que Tankats és un exemple d’aquest fet, un grup al qual no li falta motivació i energia per a treballar i millorar-se cada dia. El seu projecte futur és la gravació del seu disc propi, que començarà a materialitzar-se a setembre, quan acaben els concerts d’estiu.

Quan traguen el seu disc, estarem atents. Mentrestant podem seguir els seus passos en les xarxes socials: Tankats Alcoi (facebook) i @Tankats (twitter).

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *