foradia subscriutegrat

Guanyar Alcoi obrirà un quadern de queixes per al servei d’autobús

La intenció d'aquesta iniciativa, tal com han explicat des de la plataforma, és fer visibles els problemes i necessitats amb el servei de transport urbà

Guanyar Alcoi ha anunciat que deixarà a disposició de la ciutadania per a poder expressar les seues queixes respecte al servei d’autobús. Segons han informat des de la plataforma municipalista “són ja nombroses les queixes que han fet arribar els ciutadans a la plataforma sobre els horaris i les afluències dels autobusos de la ciutat”. Per a poder reunir totes aquestes protestes, s’ha fet un web, que pots trobar en aquest enllaç.

Alguns ja han fet arribar la seua queixa, com per exemple molts estudiants que han assegurat no arribar a temps a les classes, perquè com el bus que els ha de portar va ple, han d’esperar 20 minuts més fins que arribe el següent. També persones que entren al seu lloc de feina a les 7 del matí, i que no disposen de servei per poder acudir al seu lloc de treball a l’hora. A més a més, els usuaris han destacat la manca d’autobusos en hores punta per tal de poder garantir servei a tota la demanda que és sol·licitada, deixant cada dia a persones que ho necessiten sense poder pujar a l’autobús.

Des de Guanyar han volgut recordar que el transport urbà “és un servei privatitzat que tenia un contracte de 20 anys que caducava en 2020 i que portem prorrogant amb la mateixa empresa any rere any des d’aleshores”. Sergi Rodríguez, portaveu de la plataforma: “Podríem haver iniciat fa anys un procés de remunicipalització per tal d’estalviar-nos el cost del benefici de l’empresa i millorar amb això el servei. A més, així es podria modificar el servei de forma més àgil per a fer incidència en els horaris i serveis que necessitem. Però, aquest govern ha preferit perpetuar el model obsolet actual de transport urbà que deixa de banda actuacions necessàries que portarien els canvis beneficiosos que necessita la ciutadania i que ajudaria a dissuadir a la població de l’ús dels cotxes i a tindre una ciutat més saludable”.

Guanyar ha animat a la ciutadania a implicar-se en aquest tipus d’assumptes, i fer propostes per a millorar Alcoi a través dels grups de treball que tenen des de la plataforma. Per a participar en aquests grups pots accedir a través d’aquest enllaç.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *