foradia subscriutegrat

L’Ajuntament de Muro inicia el projecte ‘Jove Particypa’

L'objectiu és facilitar la creació de diversos llocs de diàleg, debat, proposta i acció per a la joventut de Muro

Les Regidories de Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Muro ha posat en marxa un nou procés de participació dirigit a la joventut de la localitat. La iniciativa rep el nom de ‘Jove Particypa’ i té com a objectiu la dinamització socials dels joves de 18 o 30 anys, així com establir una estructura d’organització per a la joventut de Muro, que facilite la creació d’espais de diàleg, debat, proposta i acció per tal de dinamitzar a aquest grup de la població.

L’Ajuntament té ara mateix diversos equipaments municipals, i algunes de les accions principals és definir possibles usos de l’actual Casa de Ferro, així com obtindre com a resultat un òrgan local de participació de la joventut. La posada en marxa d’aquesta xarxa participativa vol involucrar a la ciutadania més jove del poble, mitjançant eines de dinamització per poder establir un diàleg i definir de manera cooperativa aquests futurs espais.

En aquest procés hi haurà tres moments de trobada: El primer s’establirà un diagnòstic de les necessitats i de les problemàtiques que afecten a aquest col·lectiu, així com la capacitat de dinamisme d’aquesta xarxa. En segon lloc, es definiran els possibles usos i programes d’activitats al voltant dels equipaments cedits per l’Ajuntament; i, finalment, es procedirà a la constitució de l’organisme i posada en marxa amb les estratègies d’acció que eixiran del procés i es definirà el sistema de governança.
Quan la iniciativa estiga en funcionament, l’òrgan resultant d’aquest procés s’integrarà en la dinàmica municipal, i hi haurà un espai de diàleg amb l’Ajuntament per a poder dur endavant el seu pla de treball, amb un seguit d’accions que aniran fent-se de forma anual.

El procés de participació va començar a setembre, amb contactes amb l’Ajuntament, les àrees tècniques i les organitzacions socials locals, i estarà en marxa fins a març de 2024.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *