foradia subscriutegrat

Marta López: “No vens a veure el que vols, vas on et porta la gent”

La Fira de Tots Sants de Cocentaina és un dels esdeveniments més importants del País Valencià que rep any rere anys a multitud de visitants. Algunes de les persones que treballen i viuen al poble ens conten perquè és tan important aquesa Fira que enguany arriba a la seua 677 edició

Aquesta contestana, professora de ioga, està desitjant que arribe la Fira, el seu moment favorit de l’any: “És motiu de festa. Està tot el poble al carrer. És la festa que més m’agrada perquè és per a tots, i no fa falta ser part de cap entitat. La Fira és per a tot el món. Jo soc festera, i m’encanten les festes, però crec que la Fira guanya la partida. A més a més, és una bona forma que vinga la gent dels voltants”. I és que, s’esperen unes 500.000 visites al poble durant aquests dies, cosa que no agobia a López. “La Fira és així, no vens a veure el que vols, vas on et porta la gent. Eixe és l’encant de la Fira”.

A la gent de fora, Marta López no sabria que recomanar-li que ha de fer precís, ja que argumenta que: “El que ha de fer la gent precís és venir. No puc recomanar res en particular perquè tot té la seua gràcia”. I explica un dels actes que més coneixen els contestans, la lectura del Privilegi, i assegura que aquest acte: “És un punt de partida. Tornem a recordar que un any més continuem mantenint aquesta tradició. És un moment molt bonic per a tots els contestans”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *