Foradia ajualcoitel

Nicol “el govern va presentar un programa que no va complir”

El poble és savi: el bé comú • Avui preguntem als nostres veïns si creuen que des del govern s’han promogut mesures que han beneficiat al bé comú i l’interés col·lectiu o si, en canvi, creuen que no ha sigut així?

La sociologia ens ensenya que principalment hi ha dues formes de veure la realitat, dos grans marcs teòrics a través dels quals podem interpretar el món. Segons un d’ells, el Funcionalista Estructuralista, la societat funciona com un organisme unitari, totes les parts de la qual treballen solidàriament per a mantindre l’estabilitat i el bé comú.

Segons l’altra gran visió sociològica, la Teoria del Conflicte, la societat està conformada per diversos actors i classes socials que pugnen per satisfer els seus propis interessos, encara que això signifique el perjudici de les altres parts de la societat.

Segons la primera visió, el que és bo per a un actor social, ha de ser bo necessàriament per als altres actors socials. Des d’aquest punt de vista, que hi haja superrics seria bo per a tota la gent perquè la seua riquesa d’alguna forma redundarà en les altres capes socials.

Per contra, la Teoria del Conflicte ens diu que en la història sempre hi ha hagut actors socials amb interessos contraposats, sempre hi ha hagut opressors (els que acumulen la riquesa i el poder) i oprimits (els desposseïts de riquesa i poder).

Avui preguntem als nostres veïns si creuen que des del govern s’han promogut mesures que han beneficiat al bé comú i l’interés col·lectiu o si, en canvi, creuen que no ha sigut així?

Seguim aquest matí de diumenge solejat, però gèlid, possiblement estem en la setmana més freda de l’any. Molta gent està lluitant contra un constipat, o inclús contra la grip. No obstant això, hi ha molta gent pegant una miraeta als llocs del Mercat de Batoi i passejant camí a la Via Verda.

Nicol

Nicol./

Nicol opina que “el govern va presentar un programa que no va complir. I des que va entrar en govern tot ha anat empitjorant. Els drets socials, els laborals…”. Encara que diguen que les xifres milloren no és veritat; per exemple, hi ha molta gent que ja no va a apuntar-se a l’atur perquè veu que no serveix de res”.

El deute públic no ha fet més que pujar“. És tan gran, un 100% de tot el que produeix el país en un any, que els experts diuen que ja és impagable.No es tracta d’un problema d’Espanya a soles; és un problema d’Europa en general, perquè molts països, com Portugal, Grècia, Itàlia, Irlanda, estan igual. Es deu fer alguna cosa des d’Europa”.

En este sentit no es pot dir que estem en l’Europa dels pobles sinó dels bancs. Perquè, tal com comenta Nicol parlant de Grècia, els rescats financers que ens donen comporten unes contrapartides draconianes: “reduir els funcionaris i suprimir drets i serveis socials“.

El primer que hem de fer, reflexiona Nicol, per a eixir d’aquesta situació, és canviar de govern. I a partir d’ací fomentar els drets i els serveis socials i “redistribuir els diners”.


ajuntalcoi

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *