foradia subscriutegrat

Cocentaina instal·la 32 plaques solars a la Biblioteca Municipal

S'espera que amb aquesta iniciativa el consistori s'estalvie en el consum elèctric fins a 16 kW durant les hores de màxima exposició solar

L’Ajuntament de Cocentaina està treballant per portar energies verdes a la ciutat, i per això, ara s’han instal·lat al terrat de la Biblioteca Municipal 32 plaques fotovoltaiques de 450W i un rendiment garantit del 80% en 30 anys. D’aquesta manera, el municipi contestà comença el seu objectiu de tenir una producció 100% renovable, i aconsegueix minimitzar les emissions de CO₂. A més a més, també es reduirà fins a 16 kW el consum elèctric i es podrà fer ús d’una potència de 14.400 W com a mínim.

El cost d’aquesta instal·lació, finançada entre l’Ajuntament de Cocentaina i la Diputació d’Alacant, ha sigut de 21.000 euros, i ahí estava inclòs la instal·lació dels panells, així com l’estructura dels blocs de formigó, les proteccions elèctriques i el sistema de monotorització i seguretat.

La regidora de Transició Ecològica, Amparo Ferrer, ha comentat que: “L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és reduir la dependència de Cocentaina de fonts d’energia no renovables i de tercers països subministradors d’energia. La lluita contra el canvi climàtic és una de les prioritats d’aquest govern i, en aquest sentit, continuarem treballant per fer de Cocentaina un poble més verd i sostenible”.

Per la seua part, Jordi Pla, alcalde del municipi, ha assegurat que: “Aquesta instal·lació marca un abans i un després en la forma de gestionar el consum elèctric al nostre poble. Ara, amb el nou govern, iniciem un nou camí per convertir Cocentaina en un model de sostenibilitat. A més a més, reduirem la despesa pública en energia i, d’aquesta manera, es podrà invertir tot aquest estalvi en altres despeses igual d’importants per als contestans i contestanes. Malgrat això, aquesta tan sols és la punta de llança de la transició ecològica que estem duent a terme. Continuarem treballant i impulsant noves iniciatives per fer de Cocentaina el poble que tots i totes mereixem”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *