foradia subscriutegrat

Xàtiva gasta un 35% menys del consum elèctric en 10 anys

Instal·lar tecnologia led a l’enllumenat públic ha sigut una de les claus d’aquest estalvi energètic

L’Ajuntament de Xàtiva ha informat que el consum d’energia elèctrica dels edificis municipals s’ha reduït considerablement des de 2012 a 2022. Concretament, segons han informat els tècnics municipals, el percentatge d’estalvi ha sigut del 35% baixant dels 5.504.596,96 Mwh en 2012 als 3.572.006 Mwh de 2022.

El major descens va produir-se en els exercicis de 2013 i 2014, ja que ahi va caure vora 1 milió de Kwh, i coincidint amb la substitució per part de la xarxa convencional per tecnologia led. A més a més, uns anys més tard, van substituir-se de nou pel baix rendiment que produïen aquestes faroles. 

En desembre de 2016, el regidor Ignacio Reig va anunciar un pla de xoc per millorar la situació de la il·luminació, i així es va iniciar el Pla de Seguretat de Vies Urbanes, que va ara mateix per la setena fase. En octubre de 2017 van acabar les primeres actuacions d’aquest pla que consisteix en millorar la qualitat de la il·luminació pública i augmentar la seguretat viària en el nucli urbà de la ciutat, augmentant els nivells d’il·luminació als carrers al llarg de distintes fases d’implantació, de manera plurianual. 

La pandèmia també ha afectat en aquestes xifres, ja que el consum als edificis públics va descendir un 20% entre 2019 i 2020. 

Per la seua part, el regidor, Ignacio Reig, ha comentat que: “És evident que la tecnologia led ha estat un gran estalvi; per això, no renunciarem a abastar el 100% de la il·luminació pública utilitzant aquesta tecnologia”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *