foradia subscriutegrat

El Museu Arqueològic d’Alcoi guardonat per la Càtedra Dama d’Elx de la Universitat Miguel Hernández

Aquest reconeixement s'ha aconseguit per la labor d'investigació en l'àmbit de la Cultura Ibèrica en el seu entorn

El Museu Arqueològic d’Alcoi Camilo Visedo Moltó ha guanyat el Premi Càtedra Dama d’Elx, dins dels premis Consell Socials que dona la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Aquesta ha sigut la IX edició d’aquests reconeixements que dona aquesta universitat pública.

El premi s’ha rebut per la labor d’investigació en l’àmbit de la Cultura Ibèrica en el seu entorn, destacant els treballs que s’han fet als assentaments de La Serreta i el Puig d’Alcoi. La col·lecció dedicada a la Cultura Ibèrica que hi ha en el museu alcoià, és una de les més importants de la província d’Alacant, i compta amb una excepcional sèrie de gots ibèrics amb decoració figurada, i notables evidències epigràfiques, singulars mostres de coroplàstia, i interessants exemples d’armament. També hi ha vestigis de monuments esculpits en pedra.

En la cerimònia van estar el regidor de Patrimoni Cultural, Ignacio Trelis l’anterior director del museu, Josep Maria Segura, i l’actual directora del Camilo Visedo Moltó, Palmira Torregrosa. Trelis va declarar que: “Aquest premi reconeix l’enorme labor que es porta a terme en el Museu Arqueològic dia a dia i el gran treball de recerca en l’àmbit de la Cultura Ibèrica. És un orgull rebre un guardó tan important que sens dubte ens anima a continuar esforçant-nos, més encara, per a fer arribar a tota la ciutadania totes aquestes investigacions. Un exemple d’això és el projecte de recreació 3D d’un dels habitatges pertanyents al Poblat Ibèric del Puig, que permet als visitants del museu conéixer de primera mà com vivien en aquella època”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *