foradia subscriutegrat

Projecte Somriures denúncia que es queda sense centre de dia a Benimarfull

Segons han comunicat des de l'Associació mitjançant un comunicat de premsa, l'Ajuntament de Benimarfull pretén revertir la cessió de l'edifici que anava a dedicar-se a les persones amb diversitat funcional

En la vesprada del 29 de novembre, els membres del Projecte Somriures es reuniran al Centre Social Real Blanc de Cocentaina amb la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, i amb l’Ajuntament de Benimarfull per a parlar sobre la notícia que ha donat aquest consistori sobre la reversió de la cessió de l’edifici que anava a dedicar-se a centre de dia per a persones amb diversitat funcional. En el mes de gener, tots els partits polítics que formen la corporació municipal d’aquest ajuntament van donar el seu vot a favor per a portar endavant aquest projecte, i que el Centre de Dia s’ubicaran en aquest espai que va construir-se fa més de 12 anys, i que mai s’ha utilitzat. Aquesta iniciativa estava dins del Pla Convivint 2021-2025 de la Generalitat Valenciana, però ara, s’ha anunciat que es necessita aquest espai per tal d’ubicar l’escola del poble.

Com comenten des de Somriures, “la Mancomunitat tampoc ens dona cap esperança al respecte; de fet, la Setmana passada també vam saber que la Mancomunitat havia d’haver acceptat la cessió de l’edifici, des del mes de març en l’acord plenari va ser definitiu i, a hores d’ara, encara no ho ha fet. Aquesta escletxa administrativa és la que tracta d’utilitzar l’Ajuntament per demanar-li a la Mancomunitat la reversió de l’edifici”.

A més a més, s’ha de sumar que fa poques setmanes el nou govern autonòmic va anunciar que possiblement es paralitzarien molts dels projectes de Serveis Socials inclosos al Pla Convivint, i ja en eixe moment van pressuposar que un d’ells seria el projecte del centre de dia.

Els afectats han indicat que: “Entre la Conselleria, l’Ajuntament i la Mancomunitat ens llevaran un centre pel qual des del Projecte Somriures hem lluitat durant tres anys, fent papers i documents, fent reunions i gestions. I ara, que ja està tot el tràmit, li volen donar al centre un altre ús”. “Per a nosaltres és un colp molt decebedor. Som moltes les famílies de les dos comarques que esperàvem amb molta urgència aquest centre, famílies del Projecte Somriures i moltes altres que també tenen fills i filles amb diversitat funcional i que ara veurem, amb una gran impotència, com de nou ens quedem sense centres i sense places on portar els nostres fills i filles que acaben la seua etapa als centres educatius”.

Per aquest motiu, les famílies es reuniran per tal de reivindicar que “és de justícia que el projecte de Centre de Dia, que ja està en aquests moments en tramitació en la Conselleria, seguisca el seu curs”, argumenten. “Les famílies no deixarem que juguen amb les esperances, les il·lusions i els drets que tenen els nostres fills i filles. Perquè molts i moltes ara estan en els centres educatius, però, dins de no res no tindran on anar; altres ni tan sols estan ja als centres educatius, sinó que estan a casa, o, el que és més dolent, estan lluny de casa, perquè ací no tenen on anar”.

Des del Projecte conviden a tot aquell que puga veure’s afectat per aquesta mesura, encara que no forme part de l’entitat, per “defensar els drets i la dignitat dels seus familiars”.

La reunió se celebrarà a la vesprada del 29 de novembre a les 18h al Centre Social Real Blanc de Cocentaina.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *