foradia subscriutegrat

Gandia celebra la 17 edició del Cicle de Cinema en valencià

Es faran un total de quatre sessions. La primera d'ella va fer-se el 22 de novembre, mentre que la resta es duran a terme els dies 13 i 15 de desembre, i el 17 de gener

Des de la Regidoria d’Educació, Política Lingüística i Infància de l’Ajuntament de Gandia ha anunciat que Gandia està celebrant una nova edició del Cicle de Cinema en Valencià. La regidora, Esther Sapena, juntament amb la tècnica superior de Promoció Lingüística del Campus de Gandia de la UPV, Josepa Costa, directora del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, Carme Melo; i el vicepresident primer de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Jordi Puig, han presentat quines seran les pel·lícules que es podran veure en aquesta 17 edició al Teatre Serrano.

El Cicle va nàixer en 2006 gràcies a les universitats valencianes que tenen la seua seu a Gandia, tal com ha explicat Josepa Costa: “Va ser una eina per a pal·liar una manca que, hui en dia, continua vigent, perquè els cinemes no ofereixen pel·lícules en valencià”.

La programació va començar el dimecres 22 de novembre amb la versió original d”Un cel de plom’, de Miquel Romans. Després la següent cinta es podrà veure ‘Petits grans amics’ d’Andréa Bescond.

El dia 15 de desembre es dedicarà el matí a una sessió matinal dedicada a les escoles. L’alumnat de segon i tercer de primària podrà veure la pel·lícula ‘Titina’.

L’última de les projeccions se celebrarà el dia 17 de gener, i allí els assistents podran veure ‘El cas Braibanti’.

Segons ha declarat la regidora: “Estic molt contenta que el programa arribe a les escoles perquè això garanteix que els xiquets i les xiquetes, independentment de si els porten o no a veure les altres sessions, puguen gaudir del cinema en valencià”, i, a més, ha destacat el caràcter ‘enriquidor’ de la iniciativa que, des dels seus inicis, ha projectat títols tan variats com King Kong o Harry Potter.

Per la seua part el vicepresident de la Mancomunitat ha ressaltat la importància del cinema per a normalitzar la llengua i ha animat tota la gent de la comarca a acostar-se a gaudir de les sessions.

Finalment, Melo ha explicat que la UV sempre ha apostat per la promoció del valencià, amb l’objectiu que “puga desenvolupar totes les funcions sociolingüístiques pròpies d’una llengua moderna com la que és”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *