foradia subscriutegrat

Visita als ‘betlems del món’ en l’Edifici Viaducte del Campus d’Alcoi de la UPV

La biblioteca de l'Edifici Viaducte del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) té una novetat aquest Nadal, com és una exposició de 'betlems del món'. Durant els pròxims dies es donaran a conèixer els horaris concrets i les dates de visita.

La biblioteca de l’Edifici Viaducte del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) té una novetat aquest Nadal, com és una exposició de ‘betlems del món’. Durant els pròxims dies es donaran a conèixer els horaris concrets i les dates de visita.

Aquesta mostra és possible gràcies a la donació d’un antic vicerector del Campus de la UPV, l’alcoià Juan Manuel Gisbert i en aquesta es mostraran betlems de països com Itàlia, França, Argentina i Espanya, entre d’altres, i també es podran veure algunes figures confeccionades a Alcoi.

Aquesta mostra formarà part de la programació ‘Alcoi Ciutat del Nadal‘ i estarà oberta a la ciutadania. La col·locació de betlems agafa encara més importància en 2023, ja que fa 800 anys de la primera representació d’un Betlem per part de Sant Francesc d’Assís en la gruta de Greccio, en Itàlia. L’any passat, el Consell de Ministres, a proposta del Ministeri de Cultura i Esports, va declarar el Betlemisme com Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, que serveis per a revaloritzar aquests oficis artesanals i potenciar els usos de la tradició.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *