foradia subscriutegrat

Tirisiti protagonista a una exposició al Museu Internacional de Titelles d’Albaida

El Museu ha rebut una visita d'alguns representants del consistori alcoià, entre els quals estava la regidora de Cultura, Elisa Guillem

La regidora de Cultura, Elisa Guillem, acompanyada pel regidor de Patrimoni Cultural, Ignacio Trelis, l’exregidor de Cultura, Raül Llopis, i tècnics del departament de Cultura, com Gilberto Dobón, han estat convidats per l’alcalde d’Albaida, Alejandro Quilis, al Museu Internacional de Titelles d’aquesta localitat (MITA).

Recentment, s’ha inaugurat en aquest important museu, un espai expositiu que està dedicat al Betlem de Tirisiti, en el qual s’està realçant aquesta representació costumista de titelles tan típica del Nadal Alcoià.

Coincidint amb l’inici de la campanya de representacions, que va iniciar-se el dia 24 de novembre, s’ha fet aquesta visita per part dels representants alcoians.

La regidora de Cultura, ha destacat que el Tirisiti és “un element vertebrador del Nadal Alcoià’ i ha fet valdre “la popularitat d’aquesta representació teatral a totes les comarques del País Valencià”, cosa que segons ha indicat “ha fet possible que tinga un espai en el mateix MITA”.

Per la seua part, Trelis ha mostrat la seua satisfacció durant la visita, ja que segons ha comentat: “Ha permés intercanviar opinions i conéixer de prop un museu referent com el d’Albaida”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *