foradia cdturisme

Guanyar recorda que Aqualia encara deu més de 430.000 euros a l’Ajuntament d’Alcoi

Demanen que no puga concórrer en noves licitacions públiques mentre no salde aquests deute pendent que té


Guanyar demana que Aqualia no puga concórrer en noves licitacions públiques mentre no salde deutes pendents que té amb l’Ajuntament d’Alcoi, i recorda que segons la llei de contractacions públiques les empreses amb un deute públic no poden concórrer en nous contractes.

“La mercantil FCC Aqualia, l’empresa adjudicatària del servei de proveïment d’aigua a Alcoi, rep una indemnització compensatòria per part de la Generalitat per la gestió del cànon de sanejament de l’EPSAR (Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals). Una indemnització a la qual va renunciar en la signatura del contracte amb l’Ajuntament”, tal com expliquen des d’Aqualia, que afegeixen que “en març de 2022 l’Ajuntament d’Alcoi va resoldre iniciar actuacions municipals per l’expedient obert per l’Agència Antifrau davant d’Aqualia, que no estava ingressant els diners dels exercicis compresos entre el 2006 i el 2020 que ascendeixen a 432.276,88 euros”.

Des de Guanyar Alcoi es mostren molestos, ja que “aquests diners pertanyen als ciutadans d’Alcoi i és on han de tornar. Sabem que amb data del 18 de desembre del 2023 Aqualia no ha abonat els diners que ens deu”, assegura el regidor de la plataforma ciutadana, Sergi Rodríguez, qui indica que “a més, s’ha de recordar que segons la llei de contractacions les empreses amb deutes amb l’administració pública no poden concórrer amb nous contractes. De fet, la pròrroga del contracte de l’aigua caduca este any, per tant, de no sanejar el deute que té amb l’Ajuntament no podria renovar el contracte”, continua Rodríguez.

En l’anterior legislatura es va presentar una moció conjunta (Guanyar, Podem i Compromís) basada en la denúncia presentada per la Colla Ecologista i que no va ser aprovada a causa dels vots en contra del govern del PSOE i les abstencions de VOX i Ciutadans. “Des de Guanyar ho direm les voltes que siga menester: La recuperació dels serveis bàsics no sols ens estalviaria diners i ens proporcionaria un millor control del servei sinó que a més ens estalviaríem que es produïren irregularitats com la que hem tingut en aquest cas amb Aqualia”, puntualitza Rodríguez. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *