foradia subscriutegrat

Guanyar presenta una moció per a pal·liar la pobresa energètica

• 15% de la població d'Espanya sofreix pobresa energètica • 5 milions de persones passen fred • Moció contra la pobresa energètica • reivindicació que estan realitzant associacions i organitzacions.

Avui dia, al voltant d’un 15% de la població d’Espanya sofreix pobresa energètica, és a dir, té dificultats severes per poder pagar les factures d’aquests subministraments (segons l’Enquesta de Condicions de Vida).

Es consideren víctimes de la pobresa energètica les llars que no poden pagar una quantitat de serveis de l’energia suficient per a la satisfacció de les seues necessitats domèstiques. Això succeeix normalment quan es veuen obligats a destinar una part excessiva dels seus ingressos a pagar la factura energètica del seu habitatge.

“No podem permetre que més de 5 milions de persones passen fred a l’hivern.”, comenta Naiara Davó, regidora de Guanyar Alcoi.

I és que els preus de serveis bàsics com l’electricitat, el gas o l’aigua, s’encareixen sense treva (des del 2008 la factura del gas s’ha incrementat un 67% i la de la llum un 73%): estan acaparant cada vegada major proporció del pressupost familiar, un pressupost que s’ha vist minvat per la crisi econòmica i la desocupació.

Per aquests motius, Guanyar Alcoi presentarà a l’Ajuntament d’Alcoi una moció contra la pobresa energètica. Una moció per establir garanties per a:

  • Unes condicions adequades de temperatura, unes tarifes progressives a preus socials,
  • La prohibició dels talls de subministraments i
  • Una auditoria de costos al sistema elèctric.

Aquesta moció està en consonància amb la reivindicació que estan realitzant associacions i organitzacions, “No més tallades de llum”, tant a àmbit nacional (Unidos Podemos, Compromís, Facua, UGT, CCOO, Attac, greenpeace…) com a àmbit local (Pataforma contra el Tactats Internacionals).

També hi ha vigents altres campanyes similars com la de Càritas, “que aquest hivern ningú passe fred”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *