foradia subscriutegrat

La Carrasca-Ecologistes en Acció ha presentat una exposició i un vídeo sobre ‘Contaminació de l’aire i salut’

Es podrà visitar al Centre Ovidi Montllor fins al 26 de gener. Posteriorment, es posarà a disposició dels centres educatius i associacions que hi estiguen interessats

El dimecres 10 de gener es va presentar al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, amb nombrosa assistència de públic, l’exposició ‘Contaminació de l’aire i salut’, elaborada per Ecologistes en Acció, confederació de la qual forma part la Colla Ecologista La Carrasca d’Alcoi.

Aquesta exposició explica quins són els problemes de la contaminació atmosfèrica per a la salut humana, sobretot per a la població infantil i altres col·lectius especialment vulnerables.

L’exposició destaca l’important paper que tenen els centres educatius pel que fa a la qualitat de l’aire dels entorns escolars. Tal com van recordar, molts centres estan en carrers amb un intens trànsit motoritzat, responsable principal de la mala qualitat de l’aire a les ciutats.

La presentació es va iniciar amb la projecció d’un vídeo, editat recentment per La Carrasca-Ecologistes en Acció. A continuació Ximo Cardenal, del grup ecologista alcoià, va fer una introducció al tema, fent un repàs a les principals normes reguladores de la qualitat de l’aire i als criteris establits per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), necessaris per a garantir la salut humana, però que la Unió Europea es resisteix a aplicar. També ha comentat quins són els contaminants que superen a Alcoi els nivells recomanats per l’OMS.

En l’acte va participar Marcos Pastor, que va explicar el treball de Colecamins, un projecte de col·lectius socials i AMPAs de la ciutat de València que treballa, amb els equips educatius i alumnes, la mobilitat escolar als barris de Patraix i Tres Forques. Pastor va contar com la conscienciació sobre la salut dels xiquets i xiquetes ha animat les famílies i el veïnat a moure’s per a aconseguir millores en els entorns escolars. Colecamins treballa també per la millora de la qualitat de l’aire en les zones pròximes a les escoles.

L’exposició ‘Contaminació de l’aire i salut’ es podrà visitar al Centre Ovidi Montllor fins al 26 de gener. Posteriorment, La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi posarà l’exposició a disposició dels centres educatius i associacions que hi estiguen interessats.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *