foradia cdturisme

La Generalitat premia a Alcoi per l’Àrea Industrial Avançada de Cotes Baixes

Suposa la possibilitat d'ajudes públiques i bonificacions fiscals, millores en les infraestructures que poden arribar des de diferents administracions o una major visibilitat d'aquestes zones per a atraure noves empreses


La Institució Firal Alacantina (IFA) va acollir el lliurament de guardons a les primeres sis Àrees Industrials Avançades de la Comunitat Valenciana que han obtingut aquest reconeixement. Entre elles es troba Cotes Baixes, que ha aconseguit ser, al costat de Las Atalayas d’Alacant, les úniques dues de la província.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, acompanyat per la regidora d’Indústria, Elisa Guillem va recollir el reconeixement en un acte emmarcat en la jornada ‘Valor estratègic de les àrees industrials en la Comunitat Valenciana’. També van estar representants de l’EGM Cotes Baixes.

Toni Francés va ressaltar que “des del nostre Govern, hem treballat, treballem i treballarem perquè Alcoi continue sent una ciutat industrial. Des de 2017 hem invertit al costat de l’IVACE més de 9 milions d’euros per a millorar els nostres polígons, cosa que continuarem fent, així com realitzant les accions marcades en el Pla d’Impuls Industrial, amb l’objectiu de continuar millorant el sector de la indústria a la nostra ciutat”.

Francés va “agrair la gran faena duta a terme per l’EGM Cotes Baixes, FEDAC i la Cambra de Comerç, sense el qual l’EGM no haguera pogut obtindre aquest reconeixement”.

Ser una Àrea Industrial Avançada suposa la possibilitat d’ajudes públiques i bonificacions fiscals, millores en les infraestructures que poden arribar des de diferents administracions o una major visibilitat d’aquestes zones per a atraure noves empreses.

Per a aconseguir aquest reconeixement cal complir amb una sèrie de requisits de gestió, modernització i promoció, com les instal·lacions per a la lluita contra incendis, accessos, vials i rotondes amb una amplària suficient per al trànsit de camions, xarxes de telecomunicacions de banda ampla, sistema de recollida selectiva i gestió de residus o establiment de restauració, entre altres.

A més, és obligatori tindre xarxes de telecomunicacions de banda ampla i disposar de dotacions addicionals com a zones, públiques o privades, per a l’aparcament, zones verdes i d’equipament mantingudes adequadament i que incloguen zones d’ombra i mobiliari urbà, servei de transport públic per a accedir en l’àrea, rutes de vianants i carrils bici dins de l’àrea que fomenten el desplaçament intern sense vehicles de motor, estació de servei o infraestructura per a proveïment a vehicles elèctrics, entre altres. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *