foradia subscriutegrat

Enric Garriga participa de la V Setmana de l’Holocaust de l’Andreu Sempere


El president de l’Amical de Buchenwald realitza unes xarrades sobre holocaust i deportació i, aprofitant la visita al centre, ofereix una conferència sobre Jorge Semprún amb motiu del centenari del seu naixement


Entre el 22 i el 26 de gener, l’IES Andreu Sempere celebra la V Setmana de l’Holocaust i la Deportació, que inclou d’activitats per conscienciar l’alumnat sobre els perills dels discursos excloents, racistes i xenòfobs.

Les activitats s’inicien el dilluns 22 de gener amb la inauguració de l’exposició ‘Estreles sense cel: xiquets en l’Holocaust’, situada en el corredor de la Sala de Professors i que s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració amb Yad Vashem, Centre Mundial de Commemoració de la Xoà. Les alumnes de 4t ESO, Zoe Darias, Noa Climent, Vera Soler, Tania Djedjev i Irene Climent han realitzat una formació per a poder explicar amb tot detall esta exposició.

El dimarts 23 de gener Enric Garriga, fill del deportat Marcel·lí Garriga, i membre de l’Amical de Mauthausen realitza una xarrada amb el títol ‘Holocaust i deportació. Història, memòria i cinema’ per a l’alumnat de 4t dESO i 1r de Batxillerat. A la vesprada, a les 19 hores, amb col·laboració amb la Fundación Mutua Levante, oferirà la conferència ‘Jorge Semprún. Buchenwald, Europa i els drets humans’, a la seu d’aquesta fundació.

Els dies 24 i 25 de gener es faran visites a l’exposició ‘Estreles sense cel: xiquets en l’Holocaust’ i l’alumnat que el curs passat va realitzar una mobilitat Erasmus al Memorial de Buchenwald (Alemanya) presentarà les activitats dutes a terme.

El divendres, 26 de gener, amb motiu del Dia Internacional de la Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust, tindrà lloc al vestíbul de l’institut l’acte de memòria i encesa dels ciris en record de les víctimes. En tal acte actuarà la banda de 3r ESO i alumnat de 1r Batxillerat llegirà un manifest.

A banda d’aquestes activitats, estan previstes també visionats de pel·lícules i documentals, lectura de poesia i treballs sobre àlbums infantils.

Un any més, IES Andreu Sempere reafirma el seu compromís amb la pau i la memòria com a membre actiu de la Xarxa d’Educació i Memòria, la Xarxa ‘Mai Més’ de Memòria i Prevenció del Feixisme i com Escola Associada a la UNESCO.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *