foradia cdturisme

L’oficina PANGEA va atendre a 560 persones migrades l’any passat

Aquest recurs del departament de Serveis Socials d’Alcoi també va desenvolupar accions i campanyes comunitàries i de cohesió social amb la participació de vora 340 assistents en conjunt


L’oficina d’atenció a les persones migrades (PANGEA), dependent de la Regidoria de Servicis Socials de l’Ajuntament d’Alcoi, va atendre en 2023 a 560 persones, procedents de 46 països, arribades sobretot del Marroc (175) i de països sud-americans com Colòmbia (93), l’Equador (30) o el Perú (28), i de les persones ateses 287 són dones i 273 són homes. Durant l’any passat han sol·licitat assistència persones procedents de 46 països,

L’oficina ha dut a terme en aquest període més de 700 actuacions individuals, facilitant informació i acolliment, i per a oferir garanties jurídiques a les persones migrades. També s’ha intervingut en assumptes de salut, educació, ocupació, habitatge, igualtat, família, infància i joventut.

D’altra banda, s’han executat accions comunitàries i campanyes de sensibilització i cohesió social, amb prop de 340 assistents, en conjunt. Entre elles, s’han organitzat xarrades en diferents centres educatius, visites al Museu Arqueològic o al Refugi de Cervantes, jornades per a formar a professionals i futurs professionals en l’àmbit de la migració, cursos de cibervoluntaris, escoles d’acollida, cursos de tots els nivells de castellà i de valencià bàsic, el programa +FORTES o activitats col·lectives d’oci i temps lliure.

Tal com explica la regidora de Servicis Socials, Aroa Mira, “des d’aquesta oficina i des del departament, en general, s’ha dut a terme un excel·lent treball d’atenció a les persones migrades, proporcionant-los no sols informació i ajuda per a realitzar els tràmits que necessiten, sinó ajudant-les en el seu procés d’integració, amb activitats per a conéixer la llengua, la cultura i la història local, enfortir relacions i adquirir eines útils per al seu desenvolupament personal”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *