foradia cdturisme

Dos autobusos elèctrics s’incorporaran al servei de transport públic d’Alcoi

Una vegada es produïsca la signatura l'empresa tindrà 40 setmanes per a proporcionar els autobusosUn dels autobusos de l’actual servei.

El servei d’autobús urbà incorporarà dos vehicles elèctrics per a prestar el servei. La Junta de Govern va aprovar la classificació de les empreses que es van presentar realitzada pel personal tècnic, ha requerit a la que ha quedat en primer lloc per a la signatura del contracte, i 10 dies per a presentar la documentació o es passarà a la següent en la classificació. Un total de cinc empreses es van presentar al procés per a l’adjudicació.

L’import base de licitació és d’1.258.400 euros (IVA inclòs). Una vegada es formalitze la signatura, tindran un termini màxim de 40 setmanes per al seu subministrament, i té una subvenció del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana de 400.000 euros, dins del ‘Programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència’.

Els vehicles a adquirir seran de propulsió elèctrica. Aquests dos vehicles elèctrics de 12 metres seran emprats en la línia 3 del transport urbà. Sent aquesta línia la que major volum de viatgers transporta i, per tant, en la qual s’aconsegueix una major repercussió de reducció de contaminants per viatger i quilòmetre recorregut respecte al volum total del servei.

Amb aquesta adquisició passaran a l’Inventari Municipal, i suposarà un menor cost en el pròxim contracte del servei de transports de viatgers. En proporcionar l’Ajuntament els vehicles, no hauran de ser adquirits per l’empresa concessionària, que en cas de fer-ho, repercutiria en el cost a l’Ajuntament a través de les inversions a realitzar per aquesta.

El Programa d’ajudes per a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà compta amb el suport del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea – Next Generation i ha suposat un total de 4.717.085,3 euros per Alcoi.

“Amb més de 4,7 milions estem duent a terme diversos projectes que milloren l’accessibilitat i la mobilitat d’Alcoi, treballant per a millorar la qualitat de l’aire i de la qualitat de vida a les ciutats. Augmentant així el confort urbà i la resiliència urbana de la ciutat”, ha indicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *