foradia subscriutegrat

Els Moros i Cristians tornen a omplir de Festa la població de Bocairent

Els actes centrals tenen lloc del 3 al 6 de febrer i es celebren en honor a Sant Blai

Bocairent viu a principi de febrer les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Blai i ho fa amb un extens programa d’actes que va del 3 al 6 de febrer, si bé prèviament s’han celebrat altres tan esperats com l’Homenatge a les Capitanies i sainet fester, el concert fester, la Publicació, l’Acapte, o les Nits de Ciri.

Segons explica la regidora de Festes, Mar Sanchis, a la població hi ha al voltant de 2.000 festers i festeres, i des de l’Ajuntament es treballa de manera conjunta amb la Junta de Festes per portar endavant aquesta cita tan esperada del calendari, destacant la regidora el treball que fan des de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai i des de les filaes, i agraeix “l’esforç de tots els agents de la festa, des d’organitzadors, festers, músics, Parròquia i veïnat en general fan un gran esforç per a compartir uns dies inoblidables”. Mar Sanchis, explica que són unes Festes que atrauen el turisme i aprofita per a convidar a la gent que vaja a Bocairent a viure aquestes jornades festeres. Una qüestió important és la seguretat, i s’ha preparat el dispositiu necessari, destacant entre les novetats els controls aleatoris d’alcoholèmia per als conductors de les carrosses de l’Entrada.

La Nit de les Caixes, el 2 de febrer, serà la que marque l’inici de les Festes, i totes les filaes desfilaran a la nit, donant pas l’endemà a l’Entrada, una jornada que començarà a les 11 hores amb la interpretació de l’Himne nacional i hissada de banderes, la interpretació de l’Himne de Bocairent per l’Associació Unió Musical de Bocairent sota la direcció de Kiko López Herrero. Tot seguit, entrada de bandes i mascletada. Ja a la vesprada, a les 16.30 hores, començarà l’Entrada de Moros i Cristians, des del carrer Batalla de Lepant fins a la Plaça de l’Ajuntament. Les nou filaes que ompliran els carrers d’espectacularitat.

La jornada dedicada al patró, el 4 de febrer, començarà aviat, a les huit del matí amb la Diana des de la Plaça de l’Ajuntament i a partir d’ahí tindrà lloc la Concentració de festers i autoritats a les 11.30 hores, la Solemne Missa de Sant Blai presidida per l’Arquebisbe Metropolità de València, D. Enrique Benavent Vidal, i cantada per l’Agrupació coral de Bocairent amb la direcció de Damián   Molina Beneyto. Tot seguit, es farà la salutació a les autoritats. A la vesprada, a partir de les 16.30 hores, tindrà lloc la Desfilada del piquete de la filà Terç de Suavos, Ball del Moro, Concentració de festers i d’autoritats i a les 19 hores la Solemne         Processó.

El 5 de febrer és el Dia de Moros i Cristians, i a partir de les vuit del matí tindrà lloc la formació d’esquadres de cada filà per assistir a missa als diferents temples i ermites de la localitat. A partir de les 11.30 hores, Batalla entre els bàndols cristià i moro, i en arribar a la plaça de l’Ajuntament, Ambaixada del Moro. A la vesprada, a partir de les 17 hores, una nova batalla i Ambaixada del Cristià, i a les 23.30 hores serà la Desfilada-retreta, que tancarà la jornada de manera lúdica i divertida, i amb DJ a la Plaça.

L’última jornada de les Festes, el 6 de febrer, serà el Dia del Sant Crist, amb la Diana a partir de les set del matí, Pujada a l’ermita del Sant Crist, Missa d’Acció de Gràcies i Despojo del Moro. Presentació de respectes a la relíquia, Cant del Te Deum, Cercavila de les filaes i el punt final serà la Cordà, una de les més antigues de l’estat espanyol.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *