foradia subscriutegrat

Més de 1.000 estudiants han participat en els ‘Tallers de Química’ i ‘Màgia de la Ciència’ del Campus d’Alcoi de la UPV

Han participat centres educatius de les províncies de València i Alacant

Alumnes de centres educatius de les províncies de València i Alacant han visitat el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) per a participar en els ‘Tallers de Química’ i ‘Màgia de la Ciència’.

Ambdues activitats estan emmarcades en el projecte ‘Jóvenes con Ciencia’ i s’han desenvolupat del 22 al 26 de gener de 2024. Compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades. També col·laboren les Càtedres ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’ i Indústria Digital, signades amb l’Ajuntament d’Alcoi; Multiscan Technologies i l’Obra Social Caixa Ontinyent.

Els més de 1.000 estudiants han participat en tallers relacionats amb els graus i dobles graus que s’imparteixen al Campus d’Alcoi. El secretari del Campus d’Alcoi, Vicente Díez, assegura que aquests tallers tenen un “impacte molt positiu” i indica que un dels objectius és “despertar vocacions científiques i augmentar la presència de dones en carreres tecnològiques”.

En els tallers de la ‘Màgia de la Ciència’, l’objectiu és que els estudiants de l’últim cicle de primària s’acosten als fenòmens naturals per mitjà d’experiments i assajos lúdics de física, química, astronomia, robòtica, informàtica… que es realitzen en els laboratoris del Campus. Els docents de la universitat ajuden a conéixer la ciència de manera original i diferent de la tradicional. En aquesta edició han participat centres educatius de Petrer, Alcoi, Muro, Ibi, Atzeneta d’Albaida i Ontinyent.

En els Tallers de Química, relacionats amb el Grau en Enginyeria Química, participen alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius. En aquesta edició han acudit al Campus d’Alcoi de centres educatius d’Ontinyent, Banyeres, Canals, Alberic i Alcoi. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *