foradia cdturisme

No ho oblidem

Article per Rafael Cerdá Miralles

Durant aquests dies han començat unes obres per a dur a terme una actuació que hauria d’avergonyir el Partit Popular d’Alcoi, però en lloc de demanar disculpes per haver aprovat una obra que era il·legal, tal com va confirmar el Tribunal Superior de Justícia, culpen els ecologistes per denunciar la barrabassada o, fins i tot, l’alcalde per malgastar diners.

Hem de remuntar-nos a començament del segle XXI, concretament l’any 2001, quan el Partit Popular governava la nostra ciutat i va voler fer un aparcament a la Rosaleda. Un dels pocs punts verds del barri de l’Eixample, però eixe no va ser el problema. El problema va ser que el va voler fer eliminant la zona verda i reduint-la a mínims. I no van tindre prou amb això; a més, van mentir quan van dir que una vegada acabada l’obra es reposaria la zona verda i la plaça quedaria tal com estava.

En aquell moment es van recollir més de 6.000 signatures en contra d’aquesta actuació. Recorde alguns amics que no van poder signar perquè encara no tenien 18 anys, però el PP de l’alcalde Peralta va continuar endavant i l’actual president del Partit Popular d’Alcoi, Rafael Miró, va signar l’adjudicació del projecte i l’obra a la UTE en la qual estava Enrique Ortiz, amb el vot en contra de PSOE i EU.

El resultat és el que tots sabem, vam passar de tindre una zona verda on jugàvem de xicotets i bevíem de la fonteta, a una zona grisa, plena de ciment i amb unes escales que constitueixen una barrera arquitectònica enmig del que abans era un jardí.

Algú encara no sap que el PP sabia que mentia quan va dir que la zona verda es reposaria? Era impossible, perquè realment no es va fer un aparcament subterrani, es va fer una planta a la mateixa altura aprofitant la rasant, cosa que impossibilitava la presència de l’arbrat.

Després de tota aquesta barbaritat, el PP va continuar en el poder, recorrent i intentant posar totes les traves possibles, i van acusar els ecologistes per haver-ho denunciat, en lloc de demanar disculpes. La cosa encara va anar a més: en 2007 el portaveu del PP, el senyor Pastor, tal com es pot llegir en la premsa de l’època: «acusó a los partidos de izquierda y ecologistas de difundir falsedades al propagar que la Rosaleda tiene que volver a su estado original». No cal afegir-hi comentaris. 

El PSOE va tornar al govern, i des del primer dia d’aquell govern tripartit es va posar a treballar per a posar solució al problema, això sí, intentant que el projecte tingués el menor cost possible per a la ciutadania i presentant diferents projectes d’un cost menor, els quals van ser rebutjats. Per això, i pels continus recursos que va presentar el PP, el procés s’ha dilatat.

Al final reposar una zona verda que mai no s’hauria d’haver eliminat, però que el Partit Popular va destruir sense cap escrúpol, i sense fer cas a les més de 6.000 signatures, representarà més de 4 milions d’euros que l’Ajuntament d’Alcoi ha de posar per a resoldre el disbarat que va fer el Partit Popular, i del qual continua sense demanar disculpes, ‘ells, cabuts que cabuts’, la culpa és dels ecologistes. 

Per al PP, el culpable no és qui fa una actuació corrupta, el culpable és qui la denuncia. Us demane que no ho oblidem. De fet el portaveu anterior del PP, Juan Enrique Ruiz, va dir en un Ple que, com que el PP ho va fer malament en assumptes com la Rosaleda, va perdre les eleccions. Tot i això, cap disculpa a la ciutadania, perquè el perdó es demana quan es fa una cosa malament i quan, a més, es fa mal a altres, en aquest cas a Alcoi. Ara, gràcies al PP, els alcoians i les alcoianes han de pagar entre tots i totes més de 4 milions d’euros.

Font: Rafael Cerdá Miralles, militant del PSPV-PSOE d’Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *