foradia cdturisme

Compromís de Conselleria per a invertir més de 440.000 euros al Principal

La regidora de Cultura es va reunir amb la Directora General de Patrimoni Cultural i el Cap de Serveis de Promoció Cultural, per parlar del pressupost disponible per a la reforma del Teatre Principal

La regidora de Cultura, Elisa Guillem, ha anunciat que “Conselleria s’ha compromés amb nosaltres a invertir més de 440.000 euros al Principal”. La regidora va mantindre el dilluns 19 de febrer una reunió amb la Directora General de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, Pilar Tébar, i amb Ignacio Matoses, Cap de Serveis de Promoció Cultural. A la trobada, Guillem va mostrar la seua preocupació per algunes informacions que implicaven una reducció del pressupost destinat a la reforma del Teatre Principal, però, front a açò, es va rebre el compromís de Conselleria de mantindre el pressupost inicial i invertir més de 440.000 euros al Principal, segons informa la regidora.

Des de la regidoria recorden que inicialment aquesta reforma es va aprovar als pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana impulsats pel govern del Botànic la passada legislatura i, després de diverses modificacions, el 18 d’abril de 2023 es va aprovar el projecte definitiu de reforma. Posteriorment, durant les últimes setmanes, havien aparegut notícies que afirmaven que el pressupost destinat al Principal s’havia reduït fins als 60.000 euros. És per això que Guillem destaca que “era essencial aquesta reunió per defensar les inversions necessàries al teatre”.

Guillem ha comentat la seua satisfacció perquè “després de diverses notificacions i desinformacions per part d’altres grups polítics”, finalment la regidoria ha pogut contactar amb la Conselleria per tal “d’aclarir el futur del nostre teatre que, segons ens han confirmat des de la Conselleria, començarà a reformar-se aquest mateix 2024”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *