foradia cdturisme

L’Ajuntament de Cocentaina instarà les Corts a recuperar els Premis Guillem Agulló

La corporació municipal ha aprovat amb els vots a favor de Compromís i el PSOE la moció en la qual es reivindica la figura del jove antifeixista assassinat per un grup neonazi

El dilluns 25 de març es va celebrar el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Cocentaina on el grup municipal de Compromís va presentar una moció en defensa de la figura de Guillem Agulló que, recentment, ha saltat a l’actualitat política per la decisió del govern de la Generalitat, conformat pel PP i Vox, d’eliminar els guardons contra la xenofòbia, el racisme i els delictes d’odi que porten el seu nom.

Cal recordar que Guillem Agulló era un jove de 19 anys de Burjassot que militava en diversos moviments independentistes d’esquerra, una ideologia per la qual va ser assassinat a mans d’un grup de neonazis a la localitat castellonenca de Montanejos (Alt Millars) l’any 1993.

En la moció, llegida per la regidora de Cultura Berta Iñíguez, es reivindica la figura d’Agulló com un “jove compromés amb els valors de la justícia social i la defensa dels drets humans”, així com amb “la lluita contra el feixisme, el racisme i la intolerància” i la defensa de “la convivència democràtica i el respecte mutu”.

D’altra banda, el text insta les Corts Valencianes perquè restauren els premis Guillem Agulló i promoguen “iniciatives de sensibilització i educació en els valors de la tolerància i el respecte”. Així mateix, l’Ajuntament de Cocentaina traslladarà aquesta moció a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i a la família de Guillem Agulló.

Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, ha assegurat que “el vot en contra del PP es deu al fet que són ostatges de l’extrema dreta. És molt preocupant que la regidora de Vox tractarà de justificar l’assassinat de Guillem Agulló segons la seua ideologia política. Són declaracions molt serioses a les quals el PP, amb el seu silenci còmplice, dona suport a les Corts, les Diputacions i a molts ajuntaments del País Valencià, fomentant l’odi, la violència i la intolerància. No obstant això, a Cocentaina tenim molt clar que aquestes actituds no tenen cabuda en democràcia, i continuarem defensant la llibertat per la qual va morir Guillem Agulló”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *