foradia subscriutegrat

Estrena de la pel.lícula: Jo decidisc. El Tren de la Llibertat

"Parlamentaris/es i societat civil, pel dret a un avortament legal, segur i accessible" és el lema, del Col·lectiu de Dones Cineastes contra la Reforma de la Llei de l'Avortament i les raons que van moure a les professionals a embarcar-se en aquesta aventura. El pròxim 10 de Juliol a les 20 h. estrena simultàniament al Centre Cultural d'Alcoi i a Cocentaina al Centre Social Real Blanc.

cartell avortament

Espanya 2014. Després d’anys d’avanç en els drets de la dona, el nou govern en el poder proposa un avantprojecte de llei que restringisca el dret a l’avortament. Davant aquesta notícia, un petit grup de dones asturianes es mobilitza provocant que centenars de milers de persones de tot el país es traslladen a Madrid amb tren, ajuntant-se en una multitudinària manifestació i arribant fins i tot a altres capitals del món.

El pròxim 10 de Juliol estrena simultàniament, Jo decidisc. El Tren de la Llibertat, a les 20 h. al Centre Cultural d’Alcoi i en Cocentaina al Centre Social Real Blanc, organitzat pel col.lectius Dones i 8 de Març. Al febrer de 2014, més de 80 cineastes de tot Espanya es van unir per a dur a terme un documental col·lectiu sobre El tren de la Llibertat: la marxa que milers de persones van realitzar des de tots els racons del país, fins a Madrid, per a manifestar-se i exigir que es mantinga vigent l’actual llei de l’avortament.

 “La pel·lícula pretén mostrar l’oposició de les dones de tota Espanya a les intencions del Govern, exigir a aquest que mantinga l’actual legislació i recordar que cal seguir treballant per a evitar la pèrdua de drets i llibertats”, diu el Col·lectiu de Dones Cineastes contra la Reforma de la Llei de l’Avortament.

D’aquella iniciativa va sorgir aquesta pel·lícula que reflecteix una marxa protagonitzada per milers de dones en protesta pel projecte de Gallardón de contrarreforma de la Llei de l’Avortament.

tren_libertad3

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *