foradia cdturisme

Adif destina 22 milions d’euros més a la renovació integral de la via en la línia Alcoi-Xàtiva

Per al subministrament d'aparells de via i materials: carril i balast

Adif ha aprovat una nova inversió, per import de 22,2 milions d’euros, per a la renovació integral de via en la línia Alcoi-Xàtiva, en concret al subministrament dels materials. L’actuació està emmarcada en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana.

La companyia ha contractat l’acord marc per al subministrament de carril per un import màxim de 13,8 milions d’euros. Així mateix, ha adjudicat el subministrament dels aparells de via per a l’actuació per 2,6 milions d’euros.

Les inversions es completen amb la licitació de la provisió de 121.062 tones de balast, amb un pressupost de 5,8 milions d’euros.

Aquests subministraments se sumen a la recent adjudicació, per prop de 7 milions d’euros, de la fabricació, transport i distribució de 64.100 travesses.

Adif ja ha licitat per més de 101 milions d’euros la renovació integral de 64 km de la línia d’ample convencional Alcoi-Xàtiva, amb la finalitat d’incrementar les condicions d’eficiència i fiabilitat de l’explotació ferroviària i la regularitat i velocitat de la circulació, optimitzant així mateix les labors de manteniment.

L’actuació es desenvoluparà en els trams Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi amb una renovació completa de la línia, substituint els elements de la superestructura: carril, travesses, balast i aparells de via. Així mateix, treballarà en l’adaptació d’estructures per a la futura electrificació de la línia, la qual cosa representarà la demolició d’alguns passos superiors i la seua substitució per nous, així com l’increment de la secció dels túnels.

En els ponts metàl·lics, entre altres actuacions, es substituiran les travesses per a adequar-les a noves rasants i geometria. En estacions, s’incrementarà la longitud de les andanes, s’adequarà el paviment i es posarà en servei una tercera via en l’estació d’Ontinyent.

A més, es revisaran els elements de drenatge, es treballarà en talussos, s’actuarà en el tractament i protecció de trinxeres i terraplens, es desenvoluparà la concentració de tres passos a nivell i s’instal·laran tancaments antivandàlics en els passos a nivell que no compten amb ells.

Totes aquestes actuacions contribueixen a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), que té entre les seues metes el desenvolupament d’infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat. Aquesta actuació podrà ser cofinançada pel Mecanisme ‘Connectar Europa’ de la Unió Europea (CEF).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *