foradia cdturisme

Descobreixen una muralla que data del segle XIII al Palau Comtal

Unes excavacions trauen a la llum aquesta primera construcció cristiana i altres vestigis de l’època musulmana

Les excavacions que estan fent-se al Palau Comtal, dins del Pla Director que té l’Ajuntament de Cocentaina, han permés descobrir una muralla que pertany a la primera construcció cristiana que es va fer quan encara era alcàsser. Igualment, s’han trobat vestigis de l’època musulmana, sobre els quals es va construir.

Aquestes actuacions són el pas previ per fer unes obres a la part oest del pati del Palau Comtal per tal de dotar-lo d’una tercera eixida d’emergència. Aquesta primera actuació té el suport de la Diputació Provincial amb 45.500 euros.

L’alcalde de Cocentaina, Jordi Pla, va qualificar de “molt important” aquest descobriment i va explicar que es treballarà per conservar i fer valdre aquest patrimoni. L’arqueòloga municipal, Elisa Doménech, va explicar el descobriment i la importància del que s’ha trobat, i la diputada d’Arquitectura, Carmen Sellés, va comentar que “la Diputació ha reforçat la seua aposta per donar suport econòmicament a la protecció d’immobles i enclavaments de la província de gran valor patrimonial i vinculats a la nostra història”, i va destacar la importància del Palau Comtal en el transcurs de la visita institucional que es va fer el dimarts 26 de març.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *