foradia barnasants

Resultats eleccions municipals als pobles de les comarques

Després de les eleccions del 24 de maig, analitzem detalladament els resultats d'algunes de les poblacions i municipis més pròxims a la nostra ciutat com Muro, Cocentaina, l'Alqueria, Ibi, Ontinyent, Bocairent, Agullent i Castalla.

El panorama municipal ha sigut reflex de l’autonòmic i el PP ha sigut el partit més damnificat. Per tant, cal destacar la irrupció de candidatures populars que han irromput en el mapa polític amb força.

Començant per les nostres localitats veïnes: a Cocentaina el PSOE obté 7 regidories, quedant-se a dos de la majoria absoluta. Així mateix, el PP i Compromís s’equiparen en 4. I els dos edils restants li’ls /els hi reparteixen Guanyar i Ciutadans amb un per cap. Paral·lelament, aquest panorama dista molt de l’obtingut en la localitat de Muro on el PP ha segut la força més votada, encara que ha empatat en nombre de regidorie en Compromís sent 4 per a cadascun d’ells. La tercera força l’erigeix Esquerra Unida amb 3 i, en aquest cas, el PSOE a la cua amb 2. En l’Alqueria d’Asnar el PSOE contínua liderant les regidories i ha obtingut 5, aconseguint així majoria absoluta. Les dues restants han anat per al PP.

resultats eleccions a les comarques

Els resultats en algunes de les poblacions alacantines com Ibi i Castalla han sigut ben dispars. Tot el contrari ha ocorregut a Ibi sent el PP el partit més votat, obtenint així 8 que no els permet obtenir majoria i quasi els mateixos per al PSOE amb 7 edils. El grup Agrupació Democràtica Independent irromp amb 2 i finalment, Compromís, Esquerra Unida i Ciutadans han aconseguit una regidoria per cap. I pel que fa a Castalla el PP, amb 4, ha restat vots repartint-los amb Ciutadans que ha obtingut 5, quasi els mateixos que el grup socialista amb 4. Els grups de Compromís i Esquerra Unida també tindran representació amb un cadascun.

comarques3

També analitzem algunes de les localitats més pròximes a València com Agullent, Ontinyent i Bocairent. Els resultats d’aquestes dues últimes han sigut bastant parells, sent el PSOE la primera força més votada amb 14 regidories a Ontinyent i 6 a Bocairent. Paral·lelament, a Agullent Compromís ha desbancat a tots els partits amb un 80% dels vots, donant com a resultat 10 de les 11 regidories disponibles. La restant ha caigut en mans dels populars.

comarques2

 

Font: Beatriz Sánchez./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *