foradia subscriutegrat

Cocentaina està immersa en les festes de la Mare de Déu del Miracle

El cartell és obra d’Ernesto Ferrándiz i farà la súplica Arantxa Ferrándiz

Cocentaina ja està immersa en la celebració de les festes en honor a la Mareta, que es van estrenar amb la presentació del cartell i de la revista-programa a càrrec d’Ernesto Ferrándiz i Juanjo Llorens, respectivament, i tots dos han representat a la perfecció el significat i estima del poble de Cocentaina per la seua patrona. El dissabte 6 d’abril, a les 20 hores i al Monestir de la Mare de Déu es va realitzarà el pregó per tal d’anunciar que les festes estan a punt d’iniciar-se.

El dijous 18 d’abril se celebraran les vespres i dins dels actes a les 21 hores tindrà lloc la cremà de les 27 fogueres, representant les 27 llàgrimes, que va plorar la Mare de Déu. Posteriorment, es durà a terme la tradicional serenata als majorals en el Pla i a les dues persones majors homenatjades.

El dia de la patrona, 19 d’abril, a les 07:30 hores es donarà tret de les 27 salves en la plaça Venerable Escuder, i a les 10 hores trasllat processional de la imatge de la Mare de Déu, declamació de la súplica a càrrec d’Arantxa Ferrándiz, i missa major, seran alguns dels actes de la jornada central.

Per concloure la festivitat, el diumenge 21 d’abril els col·legis faran l’ofrena infantil, es donarà el lliurament dels premis de dibuix, redacció i sorteig dels càrrecs de Mossén, Comte i Comtessa de l’any 2025, i es podrà gaudir de la fireta organitzada pels moviments júniors, entre altres actes.

La regidora de Tradicions, Marcela Richart, comenta que en aquestes festes patronals “col·laborem des del primer acte que es fa amb la Pia Unió fins a l’últim. Hi ha una comunicació molt fluida amb la Pia des de l’Ajuntament i la regidoria de tradicions, ja que són ells els encarregats de l’organització de la festivitat, però estem al seu costat per oferir la nostra ajuda en tot allò que necessiten per tal de mantindre vives les nostres tradicions”. La regidora incideix en que aquesta festivitat “és un sentiment”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *