foradia subscriutegrat

Correus emet un segell dedicat als Moros i Cristians d’Alcoi

Divendres que ve es posaran en circulació quatre milions de segells autoadhesius amb la tarifa B

Correus emetrà divendres 19 d’abril un segell inclòs dins de la sèrie ‘Festes Populars’ i dedicat als Moros i cristians d’Alcoi. Amb aquesta nova estampilla Correus difon a través de la filatèlia aquest esdeveniment que se celebra en honor de Sant Jordi i que ostenta la declaració de Festa d’Interés Turístic Internacional des de 1980.

Els quatre milions de segells que es posaran en circulació tenen la tarifa B (1,70 €), que actualment és la corresponent al franqueig d’una carta normalitzada internacional de fins a 20 grams dirigida Europa-Zona 1. 

La imatge que il·lustra el segell recull els merlets del Castell amb les banderes de tots dos bàndols i la tradicional enramada que vist la plaça durant aquesta festivitat i que es caracteritza per eixos arcs verds sota els quals desfila la festa. El dissenyador ha sigut Gilberto Dobón, tècnic municipal de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi.

Aquest no és el primer segell de tirada nacional dedicat a les Festes de Moros i Cristians i a Sant Jordi. El 23 d’abril de 1976 es va emetre un segell per a commemorar el VII Centenari del Patronatge de Sant Jordi A Alcoi, un segell amb valor postal de 3 pessetes. El 22 d’abril de 1985, es va emetre un segell dedicat als Moros i Cristians d’Alcoi, el valor dels quals era de 17 pessetes. El més recent es va emetre el 25 de novembre de 2002 i va ser dedicat a l’Església de Sant Jordi.

L’efecte postal es podrà adquirir a partir de la data d’emissió en les oficines de Correus, a través de Correus Market, contactant amb el Servei Filatèlic en l’e-mail atcliente.filatelia@correos.com, o telefonant al 915 197 197. A més hi haurà un mata-segells commemoratiu.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *