foradia subscriutegrat

Alta participació i molts visitants a les Festes de Muro

Segons han indicat des de l'Ajuntament, el municipi no ha registrat successos greus i les desfilades han transcorregut amb normalitat, amb èxit d'organització i gran nombre de públic

Les Festes de Moros i Cristians de Muro han acabat, i des de l’Ajuntament han volgut fer un balanç de com han transcorregut. Segons han declarat, la valoració és positiva, tant pel que fa a l’organització, com en la tranquil·litat de la festa, on no s’han registrat incidents. Tots els actes s’han dut a terme marcats i sense destacar cap fet ressenyable.

Per la seua part, el president de la Junta de Festes de Muro, Paco Vicedo, ha donat les gràcies “a totes les persones que formen l’entramat organitzatiu de les festes la gran implicació, tant abans com durant els dies de festes, perquè tot haja eixit segons les previsions i no hàgem hagut de ressaltar fets d’importància. És evident que contratemps sempre sorgeixen, però quan hi ha un equip darrere que vetla per l’organització i perquè tot isca tan bé com siga possible, el resultat no podria ser un altre que tancar unes Festes amb un bon balanç en tots els aspectes”, i ha assenyalat que: “En una de les entrades, el conductor d’una de les carrosses va donar positiu, però, de seguida, es va buscar substitut i tot va seguir segons el que estava previst. Durant els actes de tir, una festera va patir xicotetes cremades en la cara a causa d’esquitxades de pólvora, però es va actuar ràpidament”.

L’alcalde de la localitat, Vicent Molina, també ha comentat com han anat les festes i ha fet un balanç “molt positiu”, argumentant que “les entrades siguen dissabte i diumenge permeten que molta gent puga visitar el municipi i gaudir de les desfilades. És cert que el dissabte va haver-hi més gent que el diumenge, però els dos dies vam comptar amb una gran presència de públic”.

El primer edil també ha parlat dels incidents registrats, i ha ressaltat que “la gran actuació per part dels cossos de seguretat i la unitat de la USECI el dissabte a la nit, en la qual un grup de joves va iniciar un focus de baralles i violència que gràcies a l’efectivitat de l’actuació de Policia i Guàrdia Civil no va tindre majors conseqüències; per això és important tindre un bon dispositiu de seguretat que puga dissuadir aquest tipus de conflictes produïts per la falta de civisme i respecte, i que continuen sent freqüents en l’oci nocturn”.

Finalment, Molina ha agraït als càrrecs, al públic, al veïnat, i als visitants, “la seua implicació perquè les Festes 2024 hagen sigut magnífiques i sobretot molt gaudides per tots”.

La regidora de Festes, Sara Beneyto, s’ha sumat a aquesta satisfacció, i ha dit que tanca les seues primeres festes en el càrrec amb un bon balanç, i assenyala que “sempre es pot millorar, i en això continuarem treballant de cara al pròxim any. En aquest sentit, hem recollit totes les apreciacions que la gent ens ha anat fent aquests dies i les valorarem per veure quines es poden dur a terme en les pròximes Festes”.

Les festes continuen

Aquest cap de setmana, 18 i 19 de maig el municipi tancarà les Festes de Moros i Cristians 2024 amb els actes de “La Pujà”. El dissabte 18, a les 23:30 hores es realitzarà la tradicional “Entraeta de la Pujà” amb el recorregut habitual. En finalitzar aquest acte, es podrà gaudir de discomòbil a la plaça del Matzem.

El diumenge, 19 de maig, se celebrarà el dia de “La Pujà”. A les 8:00 hores totes les filaes que vulguen faran una cercavila amb posterior esmorzar. A les 12:00 hores, al temple parroquial tindrà lloc la Missa per a tots els festers difunts. A la vesprada, a les 18:00 hores es farà la desfilada, primer els Moros i després els Cristians i a les 20:30 hores es durà a terme la Pujà de la Mare de Déu a la seua Ermita. En arribar-hi es dispararà un gran castell de focs artificials i es cantarà l’himne dedicat a la Patrona. D’aquesta manera i amb l’habitual traspàs de Càrrecs Festers i l’anunci de les Clavariesses de l’any següent, es donarà fi a les Festes de Moros i Cristians del 2024.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *