foradia subscriutegrat

Els Cristians ja han fet la seua triomfal entrada a Alcoi

És una jornada de rècord, 22.000 cadires i 16.000 participants en les Entrades

Alcoi viu el dia més multitudinari de les Festes de Moros i Cristians, amb les Entrades, que aquest any estan marcades per unes xifres de record, amb 16.000 participants i 22.000 seients per veure l’espectacle.

El matí s’ha vestit de tropes cristianes, encapçalades per la filà Alcodians i la persona de Daniel Cano, que han tret al carrer una Capitania en la qual han representat la història festera del propi Capità, amb una posada en escena que representa la història d’un xiquet bereber que acaba sent Capità d’Alcoi, i on els dissenys han estat a càrrec de César Vilaplana. Aquest any els Alcodians han viscut una altra celebració especial, ja que han complit 50 anys des que es van fer càrrec de l’entrega de claus al Capità. Una esquadra amb un blanc protagonista ha posat el colofó a la Capitania, amb disseny de Juan Climent.

A continuació han continuat entrant a Alcoi les tropes cristianes amb les diferents filaes, fins a arribar a la filà Mossàrabs, que han tret al carrer una esquadra centenària dissenyada per Roberto Pérez. Aquesta filà ha donat pas a la filà del Mig, els Vascos, amb l’atractiu que suposa una esquadra especial, amb to guerrer i disseny de Jordi Sellés.

La segona part de l’Entrada ha continuat amb el pas de les filaes restants, fins a arribar a l’Alferecia de la filà Aragonesos. Ens ha transportat a la batalla, on invoquen als avantpassats i finalment farà que guanyen i tornen cap a Alcoi, com arriben com a vencedors. L’Alferes és Santiago Castelló, qui ha lluit un disseny de César Vilaplana, igual que els seus acompanyants i el boato. L’esquadra de foc ha estat obra de Juan Climent.

Així s’han tancat unes Entrades on l’espectacle ha estat acompanyat de molta música, roponaes i ballets, que enguany s’ha limitat el nombre de participants, I que han contribuït a l’esplendor de la desfilada que ha comptat amb la participació d’un grup de Policia Nacional a cavall, amb motiu dels seus 200 anys a Alcoi. A la tribuna han estat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la ministra Diana Morant, entre altres.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *