foradia subscriutegrat

L’Entrada dels moros envaeix Alcoi de la seua esplendor

La figura d’Al-Azraq, molt present en la posada en escena dels càrrecs

Després del parèntesi per a reposar forces, la vesprada s’ha estrenat amb els compassos del bàndol moro, que l’omplin d’esplendor i sumptuositat. Estrenant la desfilada, la capitania de la filà Mudèjars, amb Jordi Peidro al capdavant i qui s’ha encarregat del disseny seu, així com el de la favorita i els seus fills. També ha treballat en el boato de la Capitania i el de la filà, juntament amb Dani Pinillos. La posada en escena ens trasllada a l’eixida d’Al-Azraq de Granada, per iniciar l’última campanya, fins al seu final a Alcoi, i dona continuïtat a la història que els Mudèjars conten en els seus càrrecs, ja que l’any passat l’Alferesia ens parlava de l’exili d’Al-Azraq a Granada. L’esquadra ha estat a càrrec dels germans Piñero i José Moiña, amb una combinació de blanc i subtil blau.

A continuació de la Capitania ha arribat la filà Ligeros, que compleix 150 anys, amb una esquadra especial amb disseny d’Ignacio Trelis, i el seu pas ha anat seguit per les filaes del bàndol moro fins a arribar al Mig, que ocupa Domingo Miques, amb una esquadra obra d’El Trencat.

La vesprada ha avançat i ha arribat la filà Judios, la filà del Sant Jordiet, Mauro Abellán Bravo, i qui diumenge protagonitzarà les processons. La resta de filaes, igual que les anteriors, van aportant roponaes que fan agilitzar la desfilada i els participants les gaudeixen més.

I així ha arribat l’Alferesia dels Abencerrajes, amb l’Alferes Kiko Cano, qui ens ha traslladat al desterrament d’Al-Azraq a Granada, terra d’Abencerrajes, els Banu Sarray, i el viatge que el seu millor oficial va fer fins a La Muntanya a defendre l’islam acompanyat del seu exèrcit. Els dissenys del càrrec i seguici han estat en mans de Santi Carbonell i Víctor Ferrer, mentre que l’esquadra especial ha estat obra d’El Trencat.

Alcoi ha viscut l’esplendor del bàndol moro, en unes Entrades que queden per a la història.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *