foradia subscriutegrat

Mauro Abellán Bravo espera amb il·lusió representar al Sant Jordiet 2024

Fester de la filà Judíos des del bressol, representarà al Patró als seus huit anys

Mauro Abellán Bravo és el Sant Jordiet 2024. La sort va voler que la bola amb el seu nom fora l’extreta entre les nou possibles per la mà innocent de Nicolás Sánchez, que va ocupar aquest càrrec l’any passat. Fester de la filà Judíos des que va nàixer, ja ha gaudit dels primers actes com Sant Jordiet, i es prepara amb il·lusió per a les Festes i per a tot el que representa ocupar el càrrec central d’aquestes.

La família es trobava a casa quan els va arribar la sort. Els pares, Manuel i Carmen, estaven pendents de les notícies que pogueren arribar des d’Alcoi, i a través del whatsapp de la filà es van assabentar que Mauro era Sant Jordiet, poc abans que els seus amics els cridaren. En l’Assemblea tenien representació, entre ells el primer tro del seu filà i també el fester dels Judíos i Majoral Octavio Aura, que a més és padrí de Mauro, que els va cridar per a comunicar-los la sort. Mauro estava sopant, i quan li ho van dir “em va fer molta il·lusió, estic molt content”.

Com és el Sant Jordiet 2024? Mauro Abellán Bravo té huit anys, viu en Las Rozas, molt prop de Madrid, i estudia en el col·legi Retamar, a Pozuelo de Alarcón. El seu esport preferit és el bàsquet, si bé el futbol també li agrada i és del Reial Madrid. Li agrada jugar amb cotxes, amb Lego i els Playmobil, amb els quals ha arribat a formar esquadres… És un xiquet molt alegre i té molts amics.

Juntament amb els seus germans Clara i Alonso gaudeix eixint en les Festes de Moros i Cristians i de les tradicions alcoianes, que viuen des del seu naixement, perquè el seu pare és fester dels Judíos des de 1996. La seua mare no ix a Festes, però gaudeix molt amb els actes festers, i curiosament la primera vegada que va vindre a Alcoi va ser en Festes, i tots dos coincideixen que viure un any com aquest els està permetent conéixer actes que no havien vist, així com viure les Festes des de dins, el que sens dubte serà inoblidable per a tota la família.

Per motius laborals viuen a Madrid, però Manuel i Carmen han acostat tant les tradicions d’Alcoi com les de Carmona, població natal de la mare, perquè les senten pròpies, les visquen i les gaudisquen. Per a acostar als seus companys de col·legi la figura del Sant Jordiet, estava previst que dos majorals i amics, Octavio Aura i Pepe Bernabeu, anaren a primers de març fins al col·legi on estudia, amb la finalitat d’explicar-los la figura del Patró i el que representa als seus companys i amics.

Tota la família viu amb il·lusió tindre el càrrec de Sant Jordiet, i després d’estrenar l’any nou, a mesura que han anat passant les setmanes s’han incrementat les anades i vingudes entre Las Rozas i Alcoi, perquè són moltes les qüestions a preparar i els actes als quals acudir. En preguntar-li sobre els actes que ja ha viscut, no dubta a enumerar la Processó del Corpus Christi, la presentació de càrrecs i la presentació de l’heràldica.

Aquesta era la segona vegada que presentaven a Mauro al càrrec de Sant Jordiet i no hi havia més possibilitat per l’edat. Ja havien presentat al seu germà Alonso un any, perquè va arribar la pandèmia i després d’ella superava l’edat, i també tot el grup d’amics havia provat sort. Però aquesta s’ha reservat per a Mauro, l’última possibilitat que tenia aquest grup d’amics, perquè és el més xicotet.

Ja en la recta final cap a la Trilogia, en preguntar-li què és el que més il·lusió li fa, “pujar al cavall i tirar les fletxes, la Processó, prendre la Primera Comunió”, estan entre les preferències del Sant Jordiet. També li agrada molt eixir a l’Entrada, quan era més xicotet ho feia en la carrossa, amb la seua germana Clara, però ja ha eixit en l’esquadra, formant, i aquest serà especial, perquè està previst que ho faça muntat a cavall. I és que a Mauro li agrada fer el ‘cabo’, afició que comparteix amb el seu germà Alonso, qui li dona indicacions de com manejar la porra i els dos junts gaudeixen compartint aquests moments festers, bé a Alcoi o en Las Rozas.

El vestit que llueix Sant Jordiet és un dels secrets millor guardats i cal esperar fins a la Processó de la Relíquia per a admirar-lo. Juan Climent ha sigut el dissenyador triat, ha estat confeccionat per Creaciones Germanísimo, els metalls han estat en mans de Metall Art i Calzados Torres completa l’equip triat.

En aquest any tan especial, Manuel agraeix el suport dels seus amics i de tota la filà Judíos, en la qual Mauro serà el quart Sant Jordiet, per al qual han hagut d’esperar seixanta anys.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *