foradia subscriutegrat

Carles Sansalvador: “Treballem per aconseguir que la joventut s’implique més en la ciutat”

Reivindica una sanitat pública de qualitat i explica que continuaran lluitant perquè el Departament d’Alcoi siga de difícil cobertura

Carles Sansalvador s’ha incorporat a la gestió municipal aquesta legislatura, formant part del govern amb Compromís Alcoi i ocupant les delegacions de Joventut i Salut Pública, que inclou també les qüestions del benestar animal.

Pel que fa a la Salut Pública, el paper de l’Ajuntament està enfocat a la promoció de la salut, i també depén del municipi el manteniment dels ambulatoris de la Zona Alta i Batoi, pel que respecta als locals, perquè el servei depén de la Conselleria de Sanitat. “Pel que fa a l’Ajuntament, el nostre paper implica promoure la salut i fem campanyes, tallers, activitats i acollir-se al cinqué pla dins de la Xarxa Salut, a la qual pertany Alcoi”, ens explica el regidor. Les poblacions no tenen competències sanitàries, ja que aquestes estan en mans de l’administració autonòmica. 

Precisament, amb motiu de què les competències sanitàries depenen de Conselleria, Alcoi s’ha trobat que aquest Departament de Salut ha estat exclòs de les zones de difícil cobertura, i ens explica que aquesta mesura hagués afavorit i incentivat l’atracció de personal sanitari, el que considera és una necessitat. Van demanar una reunió amb Conselleria, per parlar d’aquesta qüestió, i es van reunir amb el secretari autonòmic de Sanitat, Francisco José Ponce, “però Conselleria es va mantindre en la seua decisió, ens van ratificar que no serà zona de difícil cobertura. Es va mantindre en la decisió, però no ens la va justificar més enllà de dir-nos que en els últims mesos s’havien cobert algunes vacants. La sensació va ser molt negativa, però nosaltres continuarem reivindicant”.

En parlar dels ambulatoris, com són el de Zona Alta i Batoi, també el servei sofreix problemes per la manca de personal, que fa que en molts moments de l’any tanquen les portes. “Aquest és un tema que també vam parlar amb el secretari autonòmic, però ens van confirmar que no es plantegen un increment de personal per aquests centres, qüestió que nosaltres demanem a Conselleria per evitar els reiterats tancaments especialment en època de vacances. L’actual portaveu del PP, Carlos Pastor, va dir en campanya electoral que els consultoris no tornarien a tancar, però ho han tornat a fer i ara Conselleria depén del seu partit, del PP”.

Precisament, una qüestió demandada per veïns de la Zona Alta és el canvi d’ubicació del consultori i baixar a la zona d’El Camí. Això depén de l’Ajuntament i el regidor assenyala que “estem treballant en aquest tema. Són moltes les qüestions que intervenen, però confie que es puga resoldre el tema satisfactòriament pel que fa a les competències municipals. I continuarem treballant per a reivindicar a Conselleria més personal per evitar els tancaments”.

De la reunió amb el secretari autonòmic, l’única qüestió positiva és que sembla que es manté la conversió de l’Hospital Verge dels Lliris en hospital universitari, un procés que es va iniciar amb el govern del Botànic i Conselleria afirma que continua treballant en aquest sentit, tal com li van confirmar a Carles Sansalvador. De tota manera, el regidor ens explica que “continuarem reivindicant tot allò que considerem és bo per a la ciutadania, perquè volem una sanitat pública i que siga la millor”.

Dins de l’àrea de Salut Pública es troben també aquelles qüestions vinculades al benestar animal, que abasta l’albergue municipal i existeix un conveni amb la Societat Protectora d’Animals per a la seua gestió, “i fan una molt bona feina. Hi ha dues persones treballant a l’alberg, que porten una molt bona gestió de les instal·lacions, cura dels animals, tramitació de les adopcions perquè vagen a les famílies més idònies. I a més comptem amb molts voluntaris que es desviuen pels animals, fan conscienciació, informació a peu de carrer… moltíssimes activitats i molt positives”. El regidor aplaudeix que “a Alcoi hi ha moltes adopcions, hi ha molta gent que prefereix adoptar i no comprar”.

Unit al tema dels animals, concretament dels gossos, ve el dels excrements als carrers, “hi ha molta falta de civisme. Fem campanyes al carrer i tenim una continuada de manera digital. Per poder arribar a tindre els carrers sense excrements és necessari que hi haja civisme, per tindre una convivència amable”, i encara que es pot haver posat alguna sanció, “és molt difícil trobar qui ha deixat els excrements al carrer. Com deia, el que és fonamental és que hi haja civisme”.

Però Carles Sansalvador també està al capdavant d’una altra regidora, com és la de Joventut i en aquesta té un objectiu molt clar en el qual treballar: “aconseguir que la joventut s’implique més en la ciutat”. I és que explica que moltes entitats necessiten que hi haja un relleu generacional i és fonamental que hi haja implicació per part de la joventut. “Per a això, seria molt important comptar amb un Consell de Joventut autònom, que aglutine a totes les entitats juvenils, siguen de la matèria que siguen, i que estiga baix el paraigua del Consell de Joventut de la Comunitat Valenciana. En Xàtiva funciona molt bé, és un autèntic referent i seria molt positiu que en tinguérem un a Alcoi”. Posar-lo en marxa ha de partir de les entitats juvenils, perquè és un dels requisits, i el regidor reitera la importància que poguera ser una realitat.

Un projecte que s’ha posat en marxa amb molt bona acollida és el de la sala d’estudi al CCJ, oberta a tots els estudiants i que ha funcionat en època pròxima a exàmens. La primera vegada que es va obrir va estar a finals de l’any passat i la previsió és que al voltant d’un mes abans d’exàmens torne a funcionar. El regidor explica que de cara al futur la pretensió és que estiga oberta de manera continuada i que siga autogestionable.

Com comentàvem, Carles Sansalvador s’ha incorporat a la gestió municipal aquesta legislatura, té predisposició per arribar a tot allò que es troba dia a dia, i ens explica que “estic aprenent moltíssim, perquè moltes coses són noves per a mi. Però és una etapa apassionant”

Font: Xesca Llòria./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *