foradia subscriutegrat

Patricia López prepara la Capitania amb molta il·lusió, treball i el suport de la filà

Li agraden tots els actes i destaca que el més important és que el nom dels Marroks queden en el lloc més alt

Patricia López Moncho ocupa la Capitania Mora de Muro per la filà Marroks, i ja en la recta final cap a les Festes de Moros i Cristians ens comenta tot el que està vivint aquest any amb motiu del càrrec que ocupa, “des de La Publicà pràcticament no hem parat. Hi ha moltíssimes coses on acudir, que preparar i vols que tot isca bé. Però la veritat és que estic molt contenta i ja està sent una experiència inoblidable”.

Fa uns dos anys que Patricia va prendre la decisió d’ocupar la Capitania. La filà buscava a una persona per ocupar el càrrec i parlant del tema “vaig comentar que, si volien, jo em feia avant i podria ser”. I no se’n va parlar més del tema, la seua proposta va ser més que acceptada, tots ho van veure amb bons ulls i Patricia va passar a ocupar la Capitania de 2024.

Una Capitania que arriba amb la filà Marroks, la seua, la de tota la vida, la de la seua família. Ella també havia eixit de xicoteta, després va estar uns anys sense participar i va tornar a la que és la seua casa festera, fent esquadra en 2018 i fins ara, que ocupa aquest important càrrec.

Quan queden molt pocs dies per a les festes, van ultimant-se les qüestions perquè tot estiga a punt. “Són moltes hores de feina, de pensar i d’organitzar coses. El més complicat és posar en marxa tota la maquinària, que estiga tot a punt. Cal tenir en compte que són molts detalls, és molta feina, i si no hi ha feina darrere no ixen les coses”, i afegeix que “la veritat és que compensa i vius coses que no viuries mai d’una altra manera”.

Però en tota aquesta preparació no està sola, perquè a més de la família i amics, està tota la filà treballant a una. “La filà està molt implicada i estic molt contenta de com està anant tot”. I és que Patrícia té molt clar que “sense la filà seria impossible”, i ella també té molt clar que fa un càrrec per la filà, “jo només soc la persona que representa el càrrec, però aquest és de la filà, per això per a mi el que és fonamental és que el nom dels Marroks quede en el lloc més alt”.

A l’hora de la posada en escena, ha comptat amb el dissenyador Saúl Santonja i eixirà a l’Entrada en una carrossa, acompanyada de la seua filla, els seus dos fills i tres amigues que faran de guardianes.

Ja en portes de Festes, i en preguntar-li quin creu que serà el moment més esperat, assenyala que “potser és l’Entrada en el que més penses per tot el que suposa de muntatge i espectacularitat, però la veritat és que espere tots els actes en general, m’agraden tots, i segur que seran uns dies de molta intensitat”

Font: Xesca Llòria./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *