foradia subscriutegrat

Xàtiva presenta la huitena edició del Festival Música i Lletra amb un gran cartell

Salvador Sobral, Nacho Mañó i Gisela Renes, Carles Dénia, Maio, Júlia Colom, Esther, Borja Penalba, Jon Maia i Carles Belda i Sanjosex, són els noms protagonismes de les sis jornades espaiades entre el 12 de maig i el 14 de juny

Xàtiva ha presentat el cartell de la huitena edició del Festival Música i Lletra, Cançó d’Autor 2024, que se celebrarà entre els dies 12 de maig i 14 de juny. Salvador Sobral, Nacho Mañó i Gisela Renes, Carles Dénia, Maio, Júlia Colom, Esther, Borja Penalba, Jon Maia i Carles Belda i Sanjosex seran les persones encarregades de omplir la capital de La Costera de música, amb unes propostes consolidades.

Aquest esdeveniment és organitzat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i amb l’Ajuntament de Xàtiva. Feliu Ventura s’encarrega de la direcció. Joan Cerveró, director adjunt de Música i Cultura Popular Valenciana a l’Institut Valencià de Cultura, ha destacat que: “L’Institut Valencià de Cultura i la Generalitat Valenciana estan compromesos amb els creadors valencians de tota mena d’estils i orígens, impulsant i donant suport a les propostes de músiques i llengües molt diverses. En aquest cas, els cantautors són la representació actual dels antics trobadors, aquells que posaven lletra i música a les històries, col·lectives o personals, del seu temps. Les cançons sempre parlen dels desitjos i les esperances, del dolor i l’alegria, de la felicitat i la tristesa, de coses, del tot, universals. És per això que els nostres trobadors són ara els nostres cantautors, al capdavall: músics i poetes”.

Per la seua part, Roger Cerdà, alcalde de la localitat, ha afegit que: “És tot un orgull poder continuar comptant a Xàtiva amb aquest festival, que s’ha consolidat amb el pas del temps i és tot un referent per a la música d’autor i per als artistes que aposten per la nostra llengua. En ell es combinen figures contrastades del panorama actual amb joves que tenen un futur brillant, i respecte a aquests últims, l’aposta va més enllà amb la promoció del concurs de joves intèrprets, mitjançant el qual se’ls obri una finestra d’oportunitats per fer-se camí en el món de la música”. A més a més, l’edil ha donat les gràcies a l’Institut Valencià de Cultura i al director de l’esdeveniment pel cartell d’aquest 2024: “Comptem amb una programació potent i transversal i des d’ací convidem a la ciutadania de Xàtiva, i també a la de la resta del territori, a què passe per la nostra ciutat a gaudir amb els concerts que s’han preparat amb tota l’estima i la cura possible”.

Enguany, totes les actuacions es duran a terme al Gran Teatre, a conseqüència de les necessitats tècniques de les propostes programades i la possibilitat que ofereix de modular els espais. Feliu Ventura, ha explicat la programació d’aquesta edició i la proposta estètica d’enguany i ha afegit: “La vuitena edició del MiL el consolida com un referent de la cançó d’autor mantenint el seu compromís amb els músics, amb la cura per la presència normal de cantautores als escenaris i la representació de diferents llengües i estils”.

A més, el festival Música i Lletra continua apostant en aquesta edició pel llançament de nous talents i el MiL Descobreix: VII Certamen de Joves Cantautores/rs repartirà 2.700 euros en premis per a autors no editats. L’entrega dels premis se celebrarà prèviament al concert Carles Belda & Sanjosex, el diumenge 26 de maig al CCX.

Les entrades estaran a la venda al web del Gran Teatre de Xàtiva i a la taquilla física del teatre tots els dimarts, de 12.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 hores. L’edició d’enguany també manté els preus populars, amb entrades de 8 a 15€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *