foradia subscriutegrat

Gonzalo Cantó i la seua Maleta viatgera comencen les activitats modernistes de 2024

Amb aquesta activitat es dona a conéixer a la persona protagonista de la Setmana Modernista, especialment als centres educatius

L’Ajuntament d’Alcoi ha començat la programació de la Setmana Modernista 2024 amb la primera activitat que es fa als centres educatius: La Maleta viatgera. Ací els més menuts coneixen a la figura protagonista de l’esdeveniment, que enguany serà Gonzalo Cantó Vilaplana, alcoià nascut a 1859, i que va ser escriptor, periodista, dramaturg i poeta.

Gonzalo Cantó estarà visitant el CEIP Horta Major, el col·legi Santa Ana, el CEIP El Romeral, el CEIP Miguel Hernández, i el CEIP Sant Vicent. Concretament, l’alumnat des d’infantil fins a 4t de primària coneixerà la vida de Cantó, que en aquesta ocasió ha pres vida gràcies a l’actor Jordi Carbonell. “Per a mi està sent una experiència molt positiva perquè he intentat fer un personatge entranyable, pròxim i familiar. Pròxim en el sentit d’empatitzar amb els xiquets i xiquetes que són molt participatius i això és el que busca Gonzalo Cantó. Estan molt atents, participatius, tenen ganes de jugar i aprendre, igual que Gonzalo Cantó aprén de l’alumnat”, explica l’actor, que, a més a més, afegeix que: “L’atenció activa, la seua energia i ganes d’aprendre que estan demostrant a través del joc. La qüestió és que es queden en el concepte que és un poeta, periodista, dramaturg, parlem sobre eixos conceptes, els explique qui soc, on vaig viure, on me’n vaig anar. Em presente com un personatge del passat que està en el present i es crea una certa màgia, un cert joc teatral, i acabem amb un joc de paraules, acabe cantant i fent cantar sarsuela, amb les paraules que ells han plasmat en la pissarra. Ells s’ho passen bomba i Gonzalo Cantó, també”.

Per la seua part la regidora de Turisme, Lorena Zamorano afirma que: “La setmana modernista és un esdeveniment anual de divulgació cultural a tots els nivells i disciplines. Però sempre hem pensat que és fonamental arribar als escolars que són el futur, i que han d’aprendre a gaudir la seua ciutat, saber d’on venim, perquè sent com són la generació futura, tinguen l’estima suficient per a les seues arrels, i s’acuren en conservar i divulgar el nostre patrimoni i la nostra història. Fer-ho d’una forma didàctica, amena, divertida i interactiva, que és l’objectiu de la Maleta Viatgera, ajuda molt a aconseguir-ho en un públic tan exigent com són els xiquets”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *