foradia subscriutegrat

Alcoi busca millorar la connexió entre la ciutat i els seus parcs naturals

La Regidoria de Medi Ambient, amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, han realitzat una enquesta en la qual han participat 368 persones

AlcoiBioUp! és un nou projecte dut a terme entre la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, que té com a objectiu afavorir la connexió de la ciutat amb els parcs naturals i les zones verdes, millorant i estenent els espais naturals cap a l’interior de les zones urbanes. Tot açò, tenint en compte la participació de la ciutadania, i per a això, s’ha tingut en compte l’opinió de les 368 persones que han participat en una enquesta.

Segons ha explicat Teresa Sanjuán, regidora d’aquesta àrea: “Aquest és un projecte molt ambiciós, que té, en la participació ciutadana, un dels pilars fonamentals. Per això, l’objectiu de l’enquesta ha sigut fer una consulta ciutadana sobre les problemàtiques clau relacionades amb l’estratègia de renaturalització, de manera que puga ser-ne una eina útil per al desenvolupament”.

Entre els punts d’interés comú d’aquesta enquesta ha estat la connexió amb la naturalesa. Aquest ha sigut un dels aspectes més valorats per la ciutadania, ja siga pel que fa a la relació amb entorns més pròxims com els parcs, els passeigs verds o fluvials urbans, o amb els grans espais naturals externs.

Pel que fa a les zones verdes, la ciutadania està preocupada per l’equilibri entre la conservació de la biodiversitat, l’accessibilitat, i que la població puga gaudir d’aquests espais; i a més a més, es considera que s’haurien d’aprofitar més aquestes zones i fer-les valdre fent activitats i usos relacionats amb els cursos d’aigua.

De forma general, els participants en l’enquesta, han donat suport a les millores proposades per a fomentar la biodiversitat urbana a les zones verdes d’Alcoi, cosa que s’ha vist a les respostes positives a la majoria de les mesures, i això per al consistori significa que hi ha “una preocupació per equilibrar la conservació del medi ambient amb les necessitats de mobilitat i accés públic a les zones verdes”.

Gràcies a l’enquesta s’ha vist que hi ha un compromís per part dels alcoians i alcoianes en la gestió de les zones verdes, amb “una clara disposició a participar activament en el manteniment i presa de decisions”, diuen des del govern local, que afegeix que “existeix un suport considerable a les activitats proposades per a fomentar la biodiversitat urbana”. Algunes d’aquestes activitats són la creació d’horts urbans, la plantació d’espècies locals o l’ampliació de les zones verdes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *