foradia subscriutegrat

Estranyament

Manel Rodríguez Castelló va obtindre el Premi Poesia Ausiàs March 2013 • Jordi Botella va presentar Estranyament, en un comentari de text genuí va imprimir el seu accent intimista • Estranyament: Poemes lúcids, intensos, i punxants

estrnyament

Jordi Botella i Manel Rodríguez./ lesmuntanyes.com

Després d’alguns anys he tornat a rellegir a Manel Rodríguez Castelló, per fer aquesta petita ressenya, i des dels meus dies d’estudiant de lletres, a aquest moment en què em trobe, el meu gust per la poesia no ha variat molt. El que sempre em va cridar l’atenció d’aquest poeta, ha estat que els seus llibres de poesies posseïen una coherència interior molt poc freqüent en la poesia moderna.

Jordi Botella va presentar Estranyament, en un comentari de text genuí va imprimir el seu accent intimista, i va senyalar -torna a la poesia clàssica, la seua paraula poètica és naturalment i fins corporalment trista, indolent, i, per descomptat, més  desenganyada. “Venus en un túnel, Suite per a Andrea, Punts de fuga, Els dies futurs i Seqüència d’Angus són les etapes d’un riquíssim viatge interior, enllà de coneixement i memòria”. El seu món és un món humà, univers en el centre del qual es troba un personatge meitat irrisori, meitat tràgic que és l’home-.

Manel és poeta, en la seua poesia es troba la consciència de la solitud del poeta. La visió de la ciutat moderna i els seus poders. La dualitat de cant i crítica, el mateix desesperat i boig afany per aconseguir la felicitat terrestre i la mateixa certesa de la derrota.

Poemes lúcids, intensos, i punxants; Són com a ganivets clavats a la carn de la realitat i un llampec il·luminant la tenebra del cor humà. I és la consciència del destí del poeta com un ser a part i que només s’afirma per la negació del món abjecte que ho envolta.

La nit va resultar un encert i ha estat l’oportunitat retrobar-me a Manolo un poeta del segle XXI; per tothom, crec, el moment de gaudir de la poesia. Cal felicitar a la llibreria ex-llibris d’Alcoi i esperar properes propostes tant o més interessants.

 

Font: Santi Sempere./


Una resposta de Estranyament

  1. […] lesmuntanyes.com un mitjà modern i de progrés, segueix incorporant novetats i avanços tant en disseny com en navegació i continguts, que es resumeixen en un projecte orientat a l’usuari i una nova disposició de la informació per facilitar l’accés als continguts de forma àgil i fluida. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *