foradia subscriutegrat

Hora del planeta a les comarques

Dissabte s’apagaran les llums de diversos carrers, edificis i monuments per conscienciar i promoure l’eficiència energètica entre les 20.30 i les 21.30 hores.

¨vjgandia

L’hora del planeta una inicitativa per prendre conciencia./ foto Vicent Gandia Adrià.

Aquest dissabte 29 de març té lloc la celebració de L’Hora del Planeta. És la iniciativa de referència a nivell mundial per a lluitar contra el canvi climàtic i a favor de l’estalvi energètic. Promoguda per World Wide Fund For Nature (WWF), es pretén que la ciutadania, les empreses, les ciutats i ajuntaments, els centres educatius i les organitzacions i institucions promoguen l’estalvi energètic entre les 20.30 i les 21.30 hores apagant les llums dels seus edificis.

Les principals ciutats de l’estat se sumen a aquesta iniciativa apagant les llums dels seus principals edificis i monuments com són Barcelona, Bilbao, Madrid o Granada. Alguns dels exemples més coneguts són la Sagrada Família de Barcelona, el Museu Guggenheim de Bilbao, la Porta d’Alcalà de Madrid o l’Alhambra de Granada.

L’Ajuntament d’Alcoi se suma un any més a aquesta iniciativa apagant entre les 20.30 i les 21.30 hores la meitat de les llums de diversos carrers com són Sant Llorenç, País Valencià, Els Alçamora, Sant Tomàs, Passeig de Cervantes i la plaça d’Espanya. A més, monuments com els ponts de Sant Jordi i Fernando Reig, les Torres de Na Valora i l’edifici Font Roja Natura també apagaran les seues llums ornamentals.

L’objectiu d’aquesta iniciativa també se centra a posar en marxa actuacions per a aconseguir un futur més sostenible. Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “enguany, més que mai, aquesta adhesió està vinculada al treball que l’Ajuntament està realitzant en el marc del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible que ha estat realitzat mitjançant el Pacte d’Alcaldes i que té com a objectiu fomentar l’ús de les energies sostenibles i promoure l’estalvi energètic en el nostre municipi”. En la seua opinió, “amb açò també pretenem promoure les conscienciació col·lectiva en matèria d’eficiència energètica. És una forma d’assumir les responsabilitats que tenim les administracions locals en aquesta matèria”.

Ontinyent se sumarà a “l’Hora del Planeta” apagant durant una hora l’enllumenat d’una vintena d’espais públics

Ontinyent se sumarà demà dissabte 29 de març a “l’Hora del Planeta” promoguda per WWF- World Wildlife Fund apagant l’enllumenat de més d’una vintena de parcs, edificis i espais públics entre les 20:30 i les 21:30 hores. D’aquesta manera, i a iniciativa del Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, la capital de La Vall d’Albaida s’afegirà als milers ciutats de tot el món que participen d’una acció conjunta que pretén, de manera simbòlica, dirigir-se a la ciutadania, a les empreses, a les comunitats i als governs per incidir en la necessitat d’un canvi d’actitud de tota la població.

“És imprescindible canviar alguns hàbits i evitar el desmesurat consum d’energia elèctrica i de combustible que fem a la societat moderna, i que danyen indubtablement al nostre planeta i conseqüentment també al nostre territori”, explicava el regidor. Quesada convocava a les empreses  i a la ciutadania en general a sumar-se a aquesta iniciativa a favor del planeta, participant en les activitats i apagant els llums als seus locals i habitatges.

Llistat d’espais on s’apagarà l’enllumenat públic:

  •  Parcs i zones: Sant Domingo, Ausias March, Glorieta, Vicent Andrés Estellés, Parc Mestre Ferrero, Pere IV, Recinte Firal.
  • Edificis i Construccions: Fumerals del Tirador, Tortosa i Delgado, El Carril, Façana Carmelites, Palau de la Vila i Criptopòrtic, Campanar de La Vila.
  •  Ponts: Pont Vell, Pont Santa Maria.
  •  Carrers: Avinguda del Tèxtil incloent rètol d’Ontinyent. Pujada a l’institut, estació de ferrocarril i cementiri, Polígon Industrial 30-bis darrere de Colortex.
Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *